Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw

HOUTBOUW is de nieuwe dedicated vakbeurs voor innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw.

HOUTBOUW 2024

Vakbeurs gericht op hout-, biobased - en hybride bouwen. Op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Bent u professioneel betrokken? Dan is toegang gratis.

×

Impressie

Samenwerkende partners

Media partners

Het laatste nieuws

BAM Wonen, MIX en LAP winnen selectie voor duurzame, biobased woonbuurt in Doetinchem

Gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten hebben de tender voor de locatie Wijnbergen De Kwekerij in Doetinchem gegund aan het team van BAM Wonen, MIX architectuur en LAP Landscape & Urban Design. Het winnende plan WeideWald bestaat uit 41 koopwoningen en 32 huurwoningen in een bosrijk gebied. De duurzame en natuurinclusieve woningen worden gebouwd met biobased materialen. De start van de bouwwerkzaamheden is voorzien voor eind 2024.

Lees meer...

CLT-casco voor zestien zorgappartementen in 2,5 week gerealiseerd

Wonion schreef voor de bouw een tender uit waarin biobased en circulariteit hoog op de agenda stonden. Een van de uitgangspunten Wonion was ervaring opdoen met het toepassen van houtbouw/CLT. Architect Vincenth Schreurs weet er raad mee.

Lees meer...

Terugkijken: bouwfysische uitdagingen in houtbouw

In deze kennissessie nam Saskia Hegeman van Nieman Raadgevende Adviseurs bezoekers van HOUTBOUW aan de hand van drie hoofdboodschappen mee in de uitdagingen én oplossingen van houtbouw.

Lees meer...

Eerste editie vakbeurs HOUTBOUW biedt perspectief

De vakbeurs HOUTBOUW kende een succesvolle eerste editie. De beurs volledig gericht op de innovatieve toepassing van hout en andere biobased materialen in de bouw, trok op geheel eigen kracht 1.309 professionals naar de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

Lees meer...

Bouwfysische uitdagingen in houtbouw: akoestiek, brandveiligheid en binnenklimaat

Houtbouw geeft een andere beleving en verhoudt zich anders tot comfort, dat in regelgeving veelal uitgedrukt wordt in getallen en grenswaarden. Zijn die dan wel adequaat?

Lees meer...

Vande kiest standaard voor hout

Bij Vande uit Utrecht is de focus op duurzaamheid een vanzelfsprekendheid. De akoestische oplossingen van het bedrijf zijn grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal.

Lees meer...