Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw

HOUTBOUW is de nieuwe dedicated vakbeurs voor innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw. Klik hier of op een term in het hoofdmenu voor meer informatie.

×

Impressie

Samenwerkende partners

Media partners

Het laatste nieuws

TU-studenten bouwen circulaire uitkijktoren in Nieuw Delft

Aan de Westlandseweg in Delft wordt een bijzonder object gebouwd: een tijdelijke, circulaire uitkijktoren, bijna volledig gemaakt van hout.

Lees meer...

Lat voor duurzaamheid en circulariteit komt steeds hoger te liggen

Dutch Green Building Council heeft een Raad van Advies in het leven geroepen. Als adviseur en sparringpartner. “We moeten de lat voor duurzaamheid en circulariteit telkens hoger leggen en zo de bouw triggeren om toekomstbestendige keuzes te maken, ook in materiaalgebruik.”

Lees meer...

Hoe zit het met de stabiliteit van hout?

De Bouwcampus organiseerde recent presentaties van Rob Verhaegh en Walter van Adrichem over stabiliteit van hout in twee concrete ontwerpen.

Lees meer...

De eerste circulaire huurwoningen in Twente

Woningcorporatie De Woonplaats en zeven samenwerkingspartijen realiseerden de eerste circulaire woningen in Twente. Door het bouwen met veel herbruikbaar materiaal en keuze voor hernieuwbare bouwmaterialen als hout is de milieubelasting minimaal.

Lees meer...

Duurzame puzzel is meer dan goed scorende bouwmaterialen

Uitspraken als ‘wij zijn het meest duurzame bouwmateriaal’ passen volgens Olga van der Velde, adviseur duurzaam bouwen bij NIBE, niet bij de grote maatschappelijke opgave van een duurzame en circulaire wereld. “Alle duurzame initiatieven zijn onderdeel van de duurzaam bouwen puzzel.”

Lees meer...

“Geen uitval, geen afval”

Gemeente Den Bosch had de wens bij de herhuisvesting van het werk-ontwikkelbedrijf Weener XL om zowel een gastvrij gebouw voor medewerkers en bezoekers te realiseren als een duurzaam en circulair gebouw. Met veel hout en andere biobased materialen.

Lees meer...