Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Biobased pitch voor de nieuwbouw van Windesheim


Er wordt al hard gewerkt aan de nieuwbouw van Hogeschool Windesheim. Een gloednieuw schoolgebouw met duurzame en innovatieve materialen. Welke biobased materialen moeten zeker meegenomen worden in het ontwerp? Laat het PRICE weten en pitch het bij het bouwteam!

Het streven van Windesheim bouwteam is om lokale biobased materialen uit Flevoland te gebruiken in het ontwerp voor de nieuwe school. Om een idee te krijgen wat de markt te bieden heeft, organiseert het innovatiecentrum in de Week van de Circulaire Economie een middag waarop leveranciers van biobased materialen hun product pitchen aan het bouwteam van Windesheim.

In de twaalf jaar dat Hogeschool Windesheim een locatie in Almere heeft, is het aantal studenten fors gegroeid. Momenteel groeit de school en haar leerlingen letterlijk en figuurlijk uit de voegen van de huidige locatie. Een bouwconsortium is momenteel bezig met het ontwerpen van een multifunctioneel en duurzaam gebouw dat als katalysator aanzet tot ontmoeting, samenwerking en verbinding. Niet alleen tussen studenten, maar ook met lokale ondernemers én de stad. In de komende maanden wordt de materialisatie uitgekozen. Het liefst worden zoveel mogelijk biobased en/of circulaire materialen van de lokale omgeving toegepast in het gebouw. Daarom organiseert PRICE deze pitchdag, waar ze leveranciers van biobased en circulaire materialen het podium geven om het bouwconsortium van Windesheim en andere consortia te inspireren.

Ben of ken je een leverancier met bijzondere, biobased materialen? Bezoek de biobased pitch! Aanmelden kan via deze link.

Ga terug