Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Duurzame houtbouwoplossingen


De nieuwe divisie binnen de Hakron Groep richt zich op bevestigingstechnieken voor houtbouw. Hiervoor is  het bedrijf een samenwerking aangegaan met Rothoblaas, een vertrouwde naam als het om CLT-verbindingen gaat.  Snel schakelen is vanzelfsprekend. Hakron in Harderwijk levert snel uit voorraad en heeft vijf eigen vrachtwagens rijden, hiermee is het mogelijk om  bestellingen binnen een werkdag te leveren. We gingen in gesprek met accountmanager buitendienst Kevin van Raan.

“Wij zijn al sinds 1968 actief in de betonbouw. Wij leveren alles wat op, aan of in beton wordt toegepast, van verbindingen tot bekistingsmaterialen voor zowel natte betonbouw als voor de prefab betonindustrie. Met de komst van Hakron Houtbouw zijn wij in staat om onze klanten -net als in betonbouw- snel kunnen bedienen met alle denkbare producten voor montage en koppelingen.”

Verduurzamen met houtbouw

“De verschuiving richting houtbouw is een manier om te verduurzamen,” vertelt Van Raan. “Houtbouw is nodig voor de verduurzaming, voor de impuls in modulaire bouw en voor het CO2-neutraal bouwen. Daar sluiten we graag bij aan! Wij voorzien bovendien een flinke groei in deze markt. De landen om ons heen -met name Duitsland, Oostenrijk en Scandinavië- timmeren letterlijk flink aan de weg in deze markt. En ook in Nederland zetten we de eerste stappen richting uitbreiding van houtbouw. We gaan ook langzaam maar zeker de hoogte in met hout.”

Veel kennis inzake verbindingen

Er is binnen Hakron veel technische kennis over bouwconstructies en toepassing van de producten. Het nieuwe pakket met oplossingen voor de houtbouw sluit perfect aan op de oplossingen voor de betonbouw. “Dat maakt dat we in beide markten en in hybride projecten totaalleverancier kunnen zijn. Fijn voor ons huidige klantenbestand waarin veel partijen meedoen in de verschuiving en fijn voor nieuwe relaties die zich specifiek op houtbouw focussen.”

Ontmoet Hakron van 23 tot en met 25 mei op stand 1.D096 op de vakbeurs HOUTBOUW in de Brabanthallen in Den Bosch.

Ga terug