Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Energieneutrale school van hout


Naar verwachting wordt dit jaar nog gestart met de nieuwbouw van KC De Veldkuil, een houten basisschool in -toeval of niet- gemeente Houten. Het team van ZOETMULDER architecten is samen met ingenieursbureau van de Laar, Huisman & van Muijen verantwoordelijk voor het ontwerp.

“Het afgelopen jaar hebben wij hard gewerkt aan het ontwerp van onze eerste basisschool,’ vertelt Anton Zoetmulder. “Het is een bijzonder project geworden waarin veel aandacht is voor biobased bouwen in hout. De discipline van ons bureau komt in dit project helder naar voren komen: er is aandacht voor de samenkomst van architectuur en interieur, duurzame materialen, menselijke maat en belevingskwaliteit. De vergunning is inmiddels verleend en we hopen dit jaar te starten met de bouw.’

“Het kindcentrum is zoals genoemd compleet van hout. De houten constructie is zichtbaar aan de binnenkant en aan de buitenzijde, want ook de gevel en kozijnen zijn van hout. De school is energieneutraal, voldoet aan Frisse Scholen klasse B en haalt een hoge GPR-score. Het was natuurlijk een behoorlijke uitdaging om een dergelijk project binnen een basisschool-normbudget ontworpen te krijgen. Dit hebben we voor elkaar gekregen door integraal te ontwerpen vanuit de principes van biobased bouwen en houtbouw. De hoofdopzet van de school is zeer rationeel, een vierkante plattegrond opgebouwd uit dezelfde houtmodule waarin de afwijkingen tot een minimum zijn beperkt.”

Klik hier voor meer informatie over dit project.

Ga terug