Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Houten Hotel Almere


In het bos ten zuiden van Almere Buiten bevindt zich een recreatief gebied met manege, bowlingbaan en sportschool. Het houten restaurant dat in 2019 is gerealiseerd, leek de kers op de taart. De eigenaren vinden dat het beter kan. Zij hebben besloten het houten restaurant uit te breiden tot een houten hotel. Met restaurantfunctie uiteraard. Een uitbreiding die in samenwerking met Mirck Architecture en FLETTS® wordt gerealiseerd.

Het al aanwezige houten gebouw wordt onderdeel van een groter geheel. De twee nieuwe houten vleugels worden vier bouwlagen hoog en zijn respectievelijk 64 om 44 meter lang en 13 meter diep. Genoeg ruimte voor de 172 hotelkamers die in het houten ontwerp moeten worden ondergebracht. Eind mei zal de vergunning worden aangevraagd. De verwachting is dat FLETTS® in augustus kan starten met de realisatie.

Over FLETTS®

De woonoplossingen van dit jonge bedrijf zijn even duurzaam als snel te implementeren. Het hoofdproduct is appartementen van hout. Appartementen uit de koker van FLETTS® zijn voor een groot deel uitgewerkt, als een compleet ontwikkeld product. FLETTS® bouwt met CLT en HSB. Per project wordt beoordeeld hoe de constructie wordt opgebouwd. De overeenkomst bij alle projecten is dat het hoofdmateriaal bestaat uit hout. Want, zo stelt FLETTS®, met hout bouw je duurzamer, sneller, beter en goedkoper.

Kenmerken van FLETTS

  • Constructie van massief hout (CLT) en/of houtskeletbouw (HSB)
  • Biobased en onderhoudsarm
  • Ontwerp en realisatie met een vast team
  • 90% in fabriek, 10% op locatie
  • Permanente bouw, losmaakbaar gebouwd, aanpasbaar
  • Vrijheid in maatvoering en indeling plattegronden
  • Betaalbaar, lage onderhoudskosten, fiscaal voordeel, groenfinanciering
  • Korte levertijd (vanaf 14 weken)

Bijna volledig van hout
“Wij zijn in november 2021 door Mirck Architecture betrokken bij het project”, vertelt Dennis van Lith, eigenaar van FLETTS®. “En inmiddels zijn we heel ver in de ontwerpfase van de twee gebouwen. Het plan is om in augustus te starten met de grootste van de twee. De geplande oplevering van dit gebouw is vlak voor kerst waarna we direct doorgaan met gebouw nummer twee. Beide gebouwen worden met uitzondering van de begane grond vloer en de stalen trappen met hekwerken volledig uit hout opgebouwd. Het Houten Hotel wordt opgebouwd uit een combinatie van CLT en HSB waarbij het CLT grotendeels in het zicht blijft. Net als de houten kolommen en liggers van de galerijen.”

Het complete plaatje
“Wij zorgen voor de constructie en de afwerking. Het enige wat de opdrachtgever nog moet doen, is de vloerafwerking en de inrichting. We krijgen regelmatig de vraag wat we nu precies zijn, aannemer, ontwerper of producent. Zo’n stempel hoeven we niet, wij doen gewoon het complete plaatje.”

Ga terug