Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Rothoblaas: dé plek voor knowhow

Exposant aan het woord


Het in 1991 opgerichte Rothoblaas is niet alleen leverancier van bevestigingstechnieken voor houtbouw, het bedrijf is eigenlijk vooral pleitbezorger voor gebruik van hout. Ook Sales Manager Temur Goshadze wil de wereld aansporen om hout vooral een kans te geven: “Probeer eens verder te kijken dan de constructies die je kent. Met hout kies je voor een oplossing die CO2-vriendelijk is en voor een aangename leefomgeving zorgt.”

Houtbouw was en is de toekomst

Rothoblaas begon 31 jaar geleden als eenmansbedrijf. Eigenaar Robert Blaas zag als verkoper van machines en bevestigingen voor de houtbouw al snel dat houtbouw de toekomst zou worden. “Hij zag kansen voor innovatie en de ontwikkeling van technisch onderbouwde bevestigingstechnieken die toen nog niet bestonden en besloot ingenieurs in dienst te nemen waarmee hij technische producten kon ontwikkelen en commercialiseren.”

Knowhow centraal

“Met welke bevestigingstechnieken we tegenwoordig het verschil maken? Eerlijk gezegd zit dat verschil niet specifiek in onze producten, maar vooral in onze knowhow. We onderscheiden ons met het verstrekken van technische kennis en productgegevens. Onze website is daar volledig op ingericht en ons team evenzo. Ik noem als voorbeeld het jaarlijkse seminar in ons thuisland Italië, maar ook de bijscholingen voor constructeurs en andere geïnteresseerden in Nederland en België. Houtbouw is nog steeds een niche markt, anders dan de mainstream markt van beton. Van dat laatste product kennen constructeurs alle kenmerken, hout is vaak nog onbekend terrein. Wij verstrekken alle relevante informatie. Van eenvoudige kennis zoals hoe je een schroef in een vezelrijk stuk hout draait tot complexer zaken. Dat zijn kleine dingen waarmee we een constructeur verder helpen.”

Over Rothoblaas

Rothoblaas is een Noord-Italiaanse producent van montagesystemen voor de constructieve houtbouw. Het bedrijf is continu bezig met het vinden van oplossingen voor de verbetering van de sector en is vandaag de dag een van de toonaangevende bedrijven in de ontwikkeling van producten en diensten voor de houttimmerindustrie. ‘We zijn in de EU in elk land vertegenwoordigd. Dat betekent dat klanten kunnen rekenen op persoonlijk en rechtstreeks contact. Naast onze knowhow een enorm voordeel ten opzichte van andere leveranciers die vaak met verdelers werken. Dankzij onze vertegenwoordigers kunnen we dichtblij de klant staan, kort op de bal spelen en zeer snel helpen met technische kennis en praktische zaken als prijsstellingen en offertes.’

Ontmoet Rothoblaas als exposant op de vakbeurs HOUTBOUW van 23 tot en met 25 mei 2023 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Ga terug