Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Woonabonnement in houten gebouw


De serene hightech hubs zijn duurzaam by design en modulair. Geen huur; bewoners krijgen een flexibel woonabonnement. En er is volop ruimte om te delen. “Woningnood, klimaat, eenzaamheid, flexwerkers: de huizenmarkt vráágt om rigoureuze verandering,” aldus initiatiefnemer Sebastian Monteban.

Houdbare houtbouw

In Delft verrijst de eerste vestiging. Het is het hoogste gebouw in Nederland van puur hout, zonder betonnen kern. Maar liefst tien verdiepingen. Een uitkomst want het bouwen ervan stoot nauwelijks stikstof uit en gaat in rap tempo. Oplevering is binnen een jaar. De indeling is modulair en circulair; altijd aan te passen en her te gebruiken. De woningen zijn in groen verpakt, energieneutraal, natuur-inclusief en klimaatadaptief.

Nieuwe generatie ondernemers

Het concept komt voort uit een samenwerking tussen architecten, creatieven, biologen en techneuten. Monteban, die zijn strepen verdiende in de digitale wereld, kickstart het project met ruim 10 miljoen euro: “Ik geloof in duurzame woningen voor iedereen. En in snelheid. De huidige crisis is te urgent. Ik kon het niet langer aanzien. Met tech is nog zo veel te verbeteren in de huizenmarkt.” Medeoprichter Tim Vermeend voegt toe “Wij zien dit als een platform voor een eindeloos mooie toekomst. Hopelijk blijven we niet lang uniek, maar trekken we de hele sector mee.”

Duurzaam by design

De gebouwen zijn duurzaam by design: bewoners kunnen bijna niet anders dan duurzaam leven, terwijl ze toch luxe voelen. Het speciaal ontwikkelde WoodsApp toont bewoners precies wanneer ze samen méer opwekken dan ze gebruiken. Zodat ze exact dan bijvoorbeeld de vaatwasser aan zetten en het milieu minimaal belasten. Ook zien ze live hun eigen verbruik en verbeterkansen. En dankzij moderne technieken wordt verbruik automatisch geoptimaliseerd of -zoals het water- hergebruikt.

Samen leven

The Urban Woods zijn ontworpen om samen te leven in een rustgevende moderne sfeer. Het is een lifestyle merk met heldere waarden. Delen is het ding. Het zou ontmoetingen ontlokken, gemeenschapsgevoel prikkelen. Bewoners hebben een compleet privé appartement maar delen 350m² om te ontspannen of te sporten. Ook zijn er e-bikes, deelauto’s en groepsactiviteiten. Alles te regelen in WoodsApp.

Woonabonnement

Uniek: geen huur, bewoners sluiten zelf online een woonabonnement af, ze personaliseren het abonnement en daarmee hun vaste lasten. Zo voegen ze met één swipe in WoodsApp gemakkelijk extra opbergruimte, een kweekkas, een werkplek, een schoonmaker, kunst of een logeerkamer toe. “Flexibele abonnementen passen bij een maatschappij vol flexwerkers en snel veranderende behoeftes,” aldus Monteban. De woningen zijn ongemeubileerd en voor even of voor het leven.

Klik hier voor meer informatie over The Urban Woods

Ga terug