Op de Dutch Design Week, die eind oktober werd gehouden, werd een huis gepresenteerd dat volledig in biobased materialen en circulaire bouwmethoden is opgetrokken
Geen dakramen op de afvalberg, maar recyclen en hergebruiken in nieuwe producten. VELUX Nederland heeft met z’n 'take-back recyclingdienst' de titel ‘Fabrikant van de Toekomst 2021 gewonnen’.
Het hergebruikte betonnen casco van het duurzame Huis van de Gemeente Voorst wordt aangevuld met een nieuwe, gelamineerde houtconstructie. Deze nieuwbouw verrijst op de locatie van het voormalige entreeplein en huisvest de nieuwe publiekshal en raadzaal.
In het ontwerp van de basisschool De Verwondering in Almere staat hout centraal. Voor de verduurzaamde houten gevel is NobelWood gekozen en de grote pilaren zijn gemaakt van larikshout uit Nederlandse bossen.
In Rotterdam zijn de waterwoningen van het project Kade van Agata opgeleverd. MIX architectuur maakte het ontwerp voor de zes woningen in opdracht van Nederlandse Bouw Unie (NBU).
Het paviljoen KEVN in Eindhoven is grotendeels opgebouwd uit hergebruikte bouwmaterialen, waaronder houten spanten die nutteloos bleken voor de bouw van een kippenschuur.
De zes geschakelde villa’s op het Amerongse Dorpshuisplein tonen krachtig én vriendelijk dankzij de vormgeving door MIX architectuur en het zichtbare gebruik van hout.
De contouren van het houten-hybride kantoorgebouw voor DPG Media in Ouder-Amstel worden zichtbaar. Drie maanden geleden is met de bouw gestart van Mediavaert, dat één van de grootste houten-hybride kantoren ter wereld wordt.
Bouwen met hout is concurrerend en heeft de mogelijkheid te voldoen aan alle Bouwbesluit- en BENG-eisen. Dat blijkt uit de recent verschenen ‘Rapportage Woningbouw in hout’.
Woningen die gezonder zijn om in te leven en die beter zijn voor de wereld. Het concept Mijn Houten Huis is ontworpen volgens biologische principes en wordt gebouwd met biobased materialen.