Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Houtbouw: een duurzame oplossing voor een urgent probleem

Bouwen met hout kent een vergelijkbaar rendement als bouwen met beton, maar leidt tot een veel lagere CO2-uitstoot. Houtbouw is daarmee interessant voor beleggers die zowel financieel als maatschappelijk rendement willen realiseren. (Uit: Financial Investigator, nummer 5, 2020)

Lees meer...

54events lanceert vakbeurs HOUTBOUW

Tijdens het Nationaal Digitaal Houtbouwcongres 2020, een initiatief van haar mediapartner Het Houtblad, lanceerde beursorganisator 54events HOUTBOUW, een nieuwe vakbeurs die in het teken staat van innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw.

Lees meer...

Prefab houtskeletbouw timmert volop aan de weg

Met een land dat van oudsher veel zand, cement en klei bezit, is het niet verwonderlijk dat bouwmethoden met beton en baksteen een groot marktaandeel hebben. Ook bouwen met staal heeft een vaste plek. Maar het is houtbouw dat momenteel een forse groei laat zien vanwege de talrijke voordelen en de hernieuwbaarheid van de grondstof hout.

Lees meer...

Flexibiliteit met modulaire houtbouw

Tijd om stedelijke aanpassing te creëren, te denken in aanpasbaarheid, modulariteit en duurzaamheid. Een internationale wedstrijd in modulaire (hout)bouw toont wat er kan.

Lees meer...

Eén van ’s werelds hoogste houten kantoorgebouwen komt op de Zuidas

NSI N.V. en de gemeente Amsterdam hebben een afsprakenbrief getekend voor de ontwikkeling van een nieuw, duurzaam, houten kantoorgebouw op de Zuidas. Een houten constructie om duurzaam en circulair te ontwikkelen, waarbij een comfortabel werkklimaat en het welzijn van de gebruikers voorop staan.

Lees meer...

Afscheid van lineaire economie, welkom aan circulaire economie

De biobased economie is dichterbij dan u denkt. We kunnen onze economie namelijk nu al baseren op hernieuwbare materialen zoals duurzaam hout, stelt Accsys, dat het acetyleer proces gebruikt om geacetyleerd FSC hout (Accoya) te produceren, dat perfect past in de bio-cycle van het C2C concept.

Lees meer...

Kippen, tomaten én houtbouw voor ecologische basisschool

Als de nieuwbouw voor ecologische basisschool De Verwondering in Almere gereed is, hebben de leerlingen en leraren de beschikking over een uniek, natuurlijk ontwikkelingsklimaat. Inclusief een buitenlokaal waar tomatenplanten groeien en kippen lopen. En de school wordt gebouwd met natuurlijke materialen.

Lees meer...

Europa sorteert voor op meer inzet van (duurzaam) hout

De nieuwe Green Deal van de Europese Commissie bevat plannen om de EU in het jaar 2050 klimaatneutraal te maken. Onderdeel daarvan is de ambitie om binnen de EU-lidstaten de kwaliteit en kwantiteit van bosrijke gebieden te verhogen.

Lees meer...