Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Lat voor duurzaamheid en circulariteit komt steeds hoger te liggen

Dutch Green Building Council heeft een Raad van Advies in het leven geroepen. Als adviseur en sparringpartner. “We moeten de lat voor duurzaamheid en circulariteit telkens hoger leggen en zo de bouw triggeren om toekomstbestendige keuzes te maken, ook in materiaalgebruik.”

Lees meer...

Hoe zit het met de stabiliteit van hout?

De Bouwcampus organiseerde recent presentaties van Rob Verhaegh en Walter van Adrichem over stabiliteit van hout in twee concrete ontwerpen.

Lees meer...

De eerste circulaire huurwoningen in Twente

Woningcorporatie De Woonplaats en zeven samenwerkingspartijen realiseerden de eerste circulaire woningen in Twente. Door het bouwen met veel herbruikbaar materiaal en keuze voor hernieuwbare bouwmaterialen als hout is de milieubelasting minimaal.

Lees meer...

Duurzame puzzel is meer dan goed scorende bouwmaterialen

Uitspraken als ‘wij zijn het meest duurzame bouwmateriaal’ passen volgens Olga van der Velde, adviseur duurzaam bouwen bij NIBE, niet bij de grote maatschappelijke opgave van een duurzame en circulaire wereld. “Alle duurzame initiatieven zijn onderdeel van de duurzaam bouwen puzzel.”

Lees meer...

“Geen uitval, geen afval”

Gemeente Den Bosch had de wens bij de herhuisvesting van het werk-ontwikkelbedrijf Weener XL om zowel een gastvrij gebouw voor medewerkers en bezoekers te realiseren als een duurzaam en circulair gebouw. Met veel hout en andere biobased materialen.

Lees meer...

Royale maat garages voor luxe villa’s

Voor 9 luxe villa’s in Rotterdams nieuwste stadswijk Park 16Hoven heeft Van den Hondel Prefab de houten garages mogen leveren. De toegepaste chique houtsoort en de royale maatvoering maken dit houtbouwproject bijzonder.

Lees meer...

‘IKEA-woningen’ bewijzen snelle woningbouwproductie

Circa 130.000 m2 woonruimte, dat jaarlijks uit één moderne fabriek in Kumna in Estland komt. Deze snelheid in woningbouwproduct vormt een inspiratiebron voor Nederland.

Lees meer...

Duits houtbouwconcept voor Nederlandse duurzame woningen

Aan de Sportlaan in Weert zijn in opdracht van Wonen Limburg en in samenwerking met Helwig Timmerfabriek 16 zeer duurzame en energiezuinige woningen opgeleverd, die zijn gebouwd met een vernieuwend Duits houtbouwconcept: ‘NUR-Holz’.

Lees meer...

Publiekspaviljoen als huiskamer van gemeente West Betuwe

Het gemeentehuis van West Betuwe in Geldermalsen wordt verduurzaamd, gemoderniseerd en uitgebreid. Zo wordt er een transparant nieuw publiekspaviljoen van hout aan het bestaande gebouwencomplex toegevoegd.

Lees meer...

Bouwen in hout gunstiger dan uit duurzaamheidsmeting blijkt

“De levenscyclusanalyses en milieuprestatieberekeningen zijn belangrijke instrumenten voor het bereiken van onze duurzaamheidsambities, maar ze zijn niet in beton gegoten.

Lees meer...