Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Bouwerscompetitie biobased en natuur-inclusieve sociale huurwoningen

In Leeuwarden loopt de ‘Bouwerscompetitie biobased en natuurinclusieve sociale huurwoningen’; een initiatief van Sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland, het College van Rijksadviseurs (CRa) en de gemeente Leeuwarden.

Lees meer...

BDO en wethouder Kranenborg geven startsein bouw duurzaamste kantoor Breda

Wethouder Carla Kranenborg - van Eerd: “Eigentijdse, duurzame plekken die goed bereikbaar zijn: daar wil je werken. En dat is precies waar wij ons voor inzetten in Breda."

Lees meer...

Houtbouw verzekeren: 5 vragen en antwoorden

Houtbouw is in opkomst. Het is minder belastend voor het milieu en een stuk duurzamer dan gewone bouw. Het Verbond van Verzekeraars heeft daarom een brochure gemaakt.

Lees meer...

Vezelgewassen bieden landbouw en bouw duurzaam perspectief

De bouw en agrarische sector staan voor de uitdaging om de uitstoot van CO₂ en stikstof omlaag te brengen. Het gebruik van bouwmaterialen op basis van vlas en hennep kan een belangrijke bijdrage leveren aan deze uitdagingen en verbindt beide sectoren bij hun doel om meer circulair te worden.

Lees meer...

29 NOM-woningen nagenoeg volledig van hout

deltaWonen bouwt in Zwolle samen met bouwbedrijf Plegt-Vos De Tippe 29 NOM-woningen. Deze huizen krijgen energie-opwekkende en -besparende voorzieningen, zoals vloer,- spouw- en dakisolatie en zonnepanelen en worden luchtdicht opgeleverd, zodat er zo min mogelijk energie verloren gaat.

Lees meer...

Van tuinhuis naar modulaire woning

Starters van begin dertig die noodgedwongen bij hun ouders wonen, het is Wouter Bink eigenaar van BINKIES een doorn in het oog. Voor hem reden om zijn tuinhuizenconcept uit te breiden en actief de boer op te gaan om deze doelgroep de helpende hand te bieden.

Lees meer...

BAM Wonen, MIX en LAP winnen selectie voor duurzame, biobased woonbuurt in Doetinchem

Gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten hebben de tender voor de locatie Wijnbergen De Kwekerij in Doetinchem gegund aan het team van BAM Wonen, MIX architectuur en LAP Landscape & Urban Design. Het winnende plan WeideWald bestaat uit 41 koopwoningen en 32 huurwoningen in een bosrijk gebied. De duurzame en natuurinclusieve woningen worden gebouwd met biobased materialen. De start van de bouwwerkzaamheden is voorzien voor eind 2024.

Lees meer...

CLT-casco voor zestien zorgappartementen in 2,5 week gerealiseerd

Wonion schreef voor de bouw een tender uit waarin biobased en circulariteit hoog op de agenda stonden. Een van de uitgangspunten Wonion was ervaring opdoen met het toepassen van houtbouw/CLT. Architect Vincenth Schreurs weet er raad mee.

Lees meer...

Terugkijken: bouwfysische uitdagingen in houtbouw

In deze kennissessie nam Saskia Hegeman van Nieman Raadgevende Adviseurs bezoekers van HOUTBOUW aan de hand van drie hoofdboodschappen mee in de uitdagingen én oplossingen van houtbouw.

Lees meer...

Eerste editie vakbeurs HOUTBOUW biedt perspectief

De vakbeurs HOUTBOUW kende een succesvolle eerste editie. De beurs volledig gericht op de innovatieve toepassing van hout en andere biobased materialen in de bouw, trok op geheel eigen kracht 1.309 professionals naar de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

Lees meer...