Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Biobased Inkopen - De Nationale inkoopdatabase Biobased Producten

Het Rijk heeft bepaald dat het aankoopbeleid van overheden fors moet verduurzamen. Maar hoe kom je aan de juiste informatie?

Lees meer...

Houten Hotel Almere

Het bekende houten restaurant in Almere Buiten wordt eind dit jaar getransformeerd tot een houten hotel. En FLETTS® is er van ontwerp tot uitvoering.

Lees meer...

Ontwerp en constructie van de hoogste houten hybride woontoren van Nederland

HAUT is Arups eerste houten hybride woontoren van deze hoogte. Het iconische gebouw is met de International BREEAM Award.

Lees meer...

Houten woningen in Hof van Duurzaamheid

In 2021 is in Amersfoort-Noord Treetek begonnen aan het Hof van Duurzaamheid. De veertig eengezinswoningen zijn in 2021 gebouwd en de zeven urban villa’s worden in januari 2022 in deze duurzame wijk gebouwd volgens de CLT-methode.

Lees meer...

Nieuwe datum voor inwerkingtreding Omgevingswet en WKB

“Wanneer we de wetten op 1 juli zouden laten ingaan, zouden we een valse start maken.” aldus Wkb adviseur Casper Busschbach. “En die kunnen we gezien de opgave niet gebruiken.”

Lees meer...

Friese partijen gaan voor biobased isolatiepact

Op 9 maart jl. ondertekenden ruim dertig partijen het Biobased Isolatiepact van Friesland. Het doel? Samen met Friese (bouw)partners in nieuw- en verbouw versnelling brengen in het besparen van fossiele brandstoffen, het vastleggen van CO2 en het realiseren van een gezond binnenklimaat.

Lees meer...

Beschikbaarheid hout en houtproducten loopt terug door EU sancties Rusland en Belarus

De Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) betreurt de inval van Rusland in Oekraïne en het steeds verder toenemende geweld dat de inwoners van Oekraïne treft.

Lees meer...

Circulaire Hero, een verantwoordelijke titel

Hoe zetten we een revolutie in gang die exponentieel door het land raast? Sandra Nap legt in haar open brief Hugo de Jonge het vuur aan de schenen.

Lees meer...

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch – eindelijk – weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren inmiddels uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 2 voortekenen zijn goed: een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

Bouwelementen van stro en hout

“We zijn in staat de Nederlandse markt te voorzien van het perfecte biobased alternatief voor reguliere bouw. Maar er is nog een wereld te winnen.”

Lees meer...