Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Daan Bruggink: "De CO2-heffing is het laatste zetje”

ORGA architect is koploper in biobased. Founder Daan Bruggink vindt dat de natuur de ultieme architect is en kiest voor energieneutraal, biobased, low-tech waar mogelijk en high-tech waar nodig.

Lees meer...

Exposant Rothoblaas: "Geloven in de kracht van onderzoek en ontwikkeling"

Rothoblaas maakt hoogtechnologische oplossingen voor de sectoren zwaar en massief hout, energie-efficiëntie, netto nul en andere betere bouwpraktijken. Haar perspectief inzake verbindingstechnieken.

Lees meer...

Ibrahim Selek: “De duivel zit in de details”

Hij is senior adviseur constructies bij Sweco, het grootste architecten- en ingenieursnetwerk van Europa. Als adviseur brengt hij, samen met de architect en de opdrachtgever, de haalbaarheid van houtbouw in kaart. “Bij houtbouw moet je vroeg én integraal naar de details kijken.”

Lees meer...

Herwaardering van ambachtelijke kennis sleutel tot high-tech kennis en nieuwe inzichten

Dr. ir. Christian Struck, Lector Sustainable Building Technology van Hogeschool Saxion en Alfred Evers, bedenker en medeontwerper van de mbo-opleiding Technicus Hout en Restauratie aan ROC van Twente, hebben hun krachten gebundeld.

Lees meer...

Peter Kuindersma over losmaakbaar detailleren

Losmaakbaar verbinden en bouwen maakt het onderhoud aan en het hergebruiken van elementen en gebouwen gemakkelijker. Bovendien vergroot losmaakbaarheid het adaptieve vermogen van gebouwen. Altijd doen dus! Toch? “Nee”, zegt Peter Kuindersma van Ingenii Bouwinnovatie.

Lees meer...

"Kijk verder dan de initiële bouwkosten"

Samenwerkingsverband Strotec biedt en verwezenlijkt bouwmethoden die garant staan voor een gezond binnenklimaat, een lage cost of ownership, het tegengaan van het uitputten van grondstoffen en vermindering van CO2-uitstoot.

Lees meer...

Frank Huijben: “Voor een gezonde gebouwde omgeving kijk je tienduizend jaar vooruit”

Hij is lector Biobased Bouwen bij Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences en geeft zijn visie op de stand van zaken van biobased bouwen. Hij neemt ons mee in de to do’s, waarschuwt ons voor het vooruitschuiven van problemen en geeft inzicht in zijn stip op de horizon.

Lees meer...

Exposant: isolatie-expert ISOCELL

ISOCELL is specialist in cellulose-isolatie en biedt al bijna dertig jaar duurzame oplossingen voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer...

Het advies van Natuurplus

Natuurplus houdt zich dagelijks bezig met het op een duurzame wijze isoleren en verduurzamen van (monumentale) panden: “Ga in gesprek met partijen die hierin koploper zijn. Gebruik een specifiek project als voorbeeld en kijk wat er mogelijk is.”

Lees meer...

Eric Kouters: “Bij kiezen voor kunststof gaat bij mij het licht uit”

Hij is betrokken bij verschillende initiatieven rondom biobased bouwen en circulariteit, waaronder HOUT100%, Building Balance, Boeren voor Biobased Bouwen en Cirkelstad. Aan het woord over biobased bouwen. Waar staan we? Doen alle partijen wel mee? Wat is het doel van de Nationale Aanpak Biobased Bouwen?

Lees meer...