Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Bezoekersregistratie OPEN

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.

Lees meer...

'In een houten omgeving gedragen mensen zich anders'

De wil om over te stappen naar CO₂-arme gebouwen is er, maar de praktijk is weerbarstig. “De betoncultuur zit diep ingebakken,” aldus Alex de Rijke, 's lands eerste hoogleraar Houtbouw.

Lees meer...

Circulair bouwen op veengrond in woonwijk Veenkracht

Veenkracht wordt een wijk waar starters, senioren én gezinnen fijn kunnen wonen en leven. Betaalbaar, energieneutraal en klimaatbestendig.

Lees meer...

Handboek Woningbouw in hout helpt corporaties met duurzaam en biobased bouwen

Martin van Rijn, voorzitter van Aedes, heeft het nieuwe Handboek Woningbouw in hout ontvangen van Karo van Dongen, namens de Brabantse Houtbouw Lente corporaties.

Lees meer...

Innodeen houdt van de breedte van de beursvloer

Innodeen is innovator van kunststof producten en bekend geworden met de DTS dorpel die vandaag de dag tot 90% uit gerecycled kunststof bestaat.

Lees meer...

Daan Bruggink: 'De CO2-heffing is het laatste zetje'

ORGA architect is koploper in biobased. Founder Daan Bruggink vindt dat de natuur de ultieme architect is en kiest voor energieneutraal, biobased, low-tech waar mogelijk en high-tech waar nodig.

Lees meer...

Exposant Rothoblaas: "Geloven in de kracht van onderzoek en ontwikkeling"

Rothoblaas maakt hoogtechnologische oplossingen voor de sectoren zwaar en massief hout, energie-efficiëntie, netto nul en andere betere bouwpraktijken. Haar perspectief inzake verbindingstechnieken.

Lees meer...

Ibrahim Selek: “De duivel zit in de details”

Hij is senior adviseur constructies bij Sweco, het grootste architecten- en ingenieursnetwerk van Europa. Als adviseur brengt hij, samen met de architect en de opdrachtgever, de haalbaarheid van houtbouw in kaart. “Bij houtbouw moet je vroeg én integraal naar de details kijken.”

Lees meer...

Herwaardering van ambachtelijke kennis sleutel tot high-tech kennis en nieuwe inzichten

Dr. ir. Christian Struck, Lector Sustainable Building Technology van Hogeschool Saxion en Alfred Evers, bedenker en medeontwerper van de mbo-opleiding Technicus Hout en Restauratie aan ROC van Twente, hebben hun krachten gebundeld.

Lees meer...

Peter Kuindersma over losmaakbaar detailleren

Losmaakbaar verbinden en bouwen maakt het onderhoud aan en het hergebruiken van elementen en gebouwen gemakkelijker. Bovendien vergroot losmaakbaarheid het adaptieve vermogen van gebouwen. Altijd doen dus! Toch? “Nee”, zegt Peter Kuindersma van Ingenii Bouwinnovatie.

Lees meer...