Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Gestandaardiseerde houten modules als basis voor gevarieerde woningen

In de Hengelose Es zijn 4 bijzondere houtbouwwoningen opgeleverd. Gebouwd met kant-en-klare modules met woonkamer, keuken, entree/n toilet en slaapkamers. Elke dag ontstond zo een complete woning van 150 m2.

Lees meer...

Snelle realisatie van grootschalig houten woongebouw

De bouw van het woongebouw M’DAM in Monnickendam vordert gestaag. Met dank aan de geprefabriceerde houtbouwappartementen die compleet uit de fabriek worden aangevoerd en op de bouwplaats worden gestapeld tot een U-vormig gebouw.

Lees meer...

Bestaande buurt aardgasvrij met comfortabele houtskeletbouwwoningen

Comfortabel, duurzaam en als eerste bestaande buurt in Nederland van het aardgas af. In de buurt Jerusalem in Nijmegen realiseert Talis 220 nieuwe sociale huurwoningen in houtskeletbouw op de fundering van de bestaande woningen.

Lees meer...

Houtbouw: één stap terug, twee stappen vooruit

Het was op televisie: een aannemer die aangaf dat hij voor een simpele panlat van 29 cent per m1 nu al het dubbele moest betalen. Het betekent geen streep door houtbouw. Want ten eerste stijgen de prijzen van alle bouwmaterialen en ten tweede zijn er al (Zweedse) verwachtingen omtrent prijsstabilisatie.

Lees meer...

Hout geeft warmte en sfeer aan nieuwe hoofdkantoor NVM

Het ontwerpmotto van Heembouw Architecten is: plekken creëren waar mensen willen zijn. “Daarom is bij het nieuwe hoofdkantoor van brancheorganisatie NVM U.A. met name in het atrium veel hout toegepast. Omdat dit een gevoel van warmte en geborgenheid geeft.”

Lees meer...

Kalkhennep, stro en hout voor paviljoen natuurbegraafplaats

Natuurbegraafplaats Slangenburg bij Doetinchem wordt verrijkt met een ceremoniepaviljoen. Geheel in stijl met de aard van de begraafplaats ligt er een ontwerp voor een natuurlijk ogend én voelend gebouw, te realiseren in organische materialen als hout, hennep en stro.

Lees meer...

Veel animo voor City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

Binnen de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen werken gemeenten, provincies, ministeries en diverse sectororganisaties en private partijen aan versnelling en verbetering van circulair bouwen. Met recent 48 nieuwe partners komt het totaal op 86 partners.

Lees meer...

Handel wil beschikbaarheid hout op peil houden

De Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) ziet dat de aandacht voor hout en houtproducten zienderogen toeneemt. Met als keerzijde van de medaille de druk op de kostprijs. Maar dat lijkt van tijdelijke aard.

Lees meer...

Van houten kozijnen naar complete bouwelementen

Al 42 jaar produceert Timboco naast kozijnen ook vele vormen van prefab houtskeletbouw. “De vraag naar complete bouwelementen in hout groeit sterk. We hebben recent een derde productielijn ingericht.”

Lees meer...

Biobased Bedrijvengids 2021

Hij is af, de eerste editie van de Biobased Bedrijvengids 2021 van onze partner Holland Houtland.  Met meer dan 70 bedrijven is het een goed gevulde catalogus over bouwen met oneindige plantaardige grondstoffen en materialen, zoals hout, hennep, stro en vlas.

Lees meer...