Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

HOUTBOUW

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Platform voor innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw

Actueel en relevant

HOUTBOUW richt zich tot professionals met interesse in hout- en hybride bouw. Leveranciers en koplopers binnen de B&U tonen er hun oplossingen, terwijl de experts in de theaters de bezoekers bijpraten over de meest actuele en relevante ontwikkelingen.

Terwijl de bouwopgave steeds groter lijkt, wordt de agenda bepaald door thema’s als duurzaamheid en circulariteit. Mede ingegeven door de energietransitie en de stikstofproblematiek, dwingen bouwbesluiten, aanbestedingseisen en wetgeving tot bewustere keuzes in methoden en materialen.

De toekomst geschetst

Met die circulaire doelstellingen en de bouwopgave als versnellende factoren, maar ook door grondstofschaarste en overwegingen vanuit gezondheids- en welzijnsperspectief, is de toekomst geschetst: het aandeel van hout in de bouw groeit.

Nieuw is houtbouw niet. Toch zal er een nog heel wat geïnnoveerd, vernieuwd en omgedacht moeten worden, voordat sprake is van structurele groei in de toepassing ervan. Ook het kennisniveau in Nederland zal een groeispurt moeten maken. De vakbeurs HOUTBOUW gaat daarbij helpen.

Kennis en oplossingen: direct aan de slag

Met HOUTBOUW voorzien wij - van 54events, ook bekend van onder meer Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en PREFAB - in de behoefte aan een stand-alone platform voor innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw.

HOUTBOUW is de enige vakbeurs in Nederland dedicated op dit thema. Het evenement kenmerkt zich verder door z’n overwegend praktische inslag, waarbij directe toepasbaarheid van kennis en oplossingen centraal staat. Geen theoretische vergezichten dus, maar onderwerpen als:

  • CLT, OLT, DLT en BLC
  • Gebouwschil
  • Modulaire en prefab bouw
  • Constructieve houtbouw
  • Circulair gebruik
  • Andere biobased materialen (zoals bamboe, vlas, hennep en stro)
  • Composieten
  • Bevestigings- en verbindingstechnieken
  • Hybride bouw
  • Verduurzaming en onderhoud

14-16 mei 2024, Brabanthallen Den Bosch

De beurs vindt plaats van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei 2024 in de Brabanthallen te Den Bosch, wordt inhoudelijk ondersteund door een solide kennisprogramma en is gratis toegankelijk voor zakelijke bezoekers die zich tijdig voorregistreren.

In co-locatie met Renovatie & Transformatie en MONUMENT

HOUTBOUW vindt plaats gelijktijdig met en op dezelfde locatie als de vakbeurzen Renovatie & Transformatie (over efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren) en MONUMENT (over gebouwd erfgoed). Met een ticket kan men kosteloos ook die vakbeurzen bezoeken - en andersom.

Nieuwsbrief en Showcase-pagina

Wilt u op de hoogte blijven van alles rondom hout- en hybride bouw en de vakbeurs zelf? Schrijft u zich dan via deze link kosteloos in als abonnee van onze maandelijkse nieuwsbrief en/of word via deze link lid van de (gratis) LinkedIn Showcase-pagina van HOUTBOUW.