Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Nieuwe rekentool brengt inzicht in emissies van bouwprojecten

Opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw kunnen vanaf nu gebruik maken van de online rekentool NOxestimator. De NOxestimator is een handig middel om inzicht te krijgen in emissies van een bouwproject.

Lees meer...

200 miljoen voor grootschalige aanpak biobased bouwen

De ministeries van BZK, I&W, LNV en EZK trekken 200 miljoen euro uit om het grootschalig gebruik van biobased bouwmaterialen te stimuleren. Biobased bouwen is een zeer kansrijke methode om de milieu-impact van de landbouw, industrie en de bouw te verlagen.

Lees meer...

Met biobased schiet je drie keer raak

Met welke methode je én energie kunt besparen én de CO2-impact verlaagt én 2,5 miljoen slecht geïsoleerde huizen kunt isoleren? Biobased isolatie! Op dit moment isoleert men nog grootschalig met steenwol, glaswol en PIR/PUR. Materialen die gebouwen beschermen tegen kou, maar gepaard gaan met een enorme CO2-impact tijdens de productie.

Lees meer...

Koninklijke Heijmans opent houtskeletbouwfabriek

Onlnags heeft Heijmans in Heerenveen de deuren geopend van een nieuwe fabriek voor de productie van houtskeletwoningen volgens het Heijmans Horizon® concept. Het bedrijf zet hiermee een volgende stap op weg naar industrieel en modulair bouwen.

Lees meer...

Minister Hugo de Jonge opent fabriek geWOONhout in Wehl

Onder het toeziend oog van de medewerkers, partners van geWOONhout en opdrachtgevers (woningcorporaties, beleggers en ontwikkelaars) opende minister Hugo de Jonge onlangs de fabriek van geWOONhout in Wehl.

Lees meer...

Zoetmulder en Schoots Architecten maken winnend ontwerp voor IKC Meeroevers

ZOETMULDER ontwerpt in samenwerking met Schoots Architecten IKC Meeroevers: een alzijdig, herkenbaar en iconisch kindcentrum in de nieuwe wijk Meerstad. Het robuuste rode gebouw is zowel hedendaags als tijdloos in uitstraling. Het horizontaal belijnde volume wordt met zijn verticale torenaccent een letterlijke referentiepunt in de wijk.

Lees meer...

Hortus Ludi in Nijmegen

Een project waar alle facetten van duurzaamheid samenkomen op een herkenbare plek in zijn geboortestad. Ontwikkelmanager Mickaël Schoenmakers van Dura Vermeer Bouw Zuid twijfelde geen seconde na het horen over de gewonnen aanbesteding voor het project Hortus Ludi in Nijmegen.

Lees meer...

Wereldprimeur: keurmerk voor duurzaam bosbeheer uitgebreid

Onlangs vond de jaarlijkse bijeenkomst van het PEFC keurmerk plaats. Gedurende de middag stond certificeren van bomen buiten het bos centraal, evenals de Europese ontbossingsverordening welke eind juni in werking is gegaan hoewel nog niet alle details door de EU verduidelijkt zijn.

Lees meer...

29 NOM-woningen nagenoeg volledig van hout

deltaWonen bouwt in Zwolle samen met bouwbedrijf Plegt-Vos De Tippe 29 NOM-woningen. Deze huizen krijgen energie-opwekkende en -besparende voorzieningen.

Lees meer...

Achttien HOUTbaar woningen voor Woonzorg Nederland

Koopmans Bouw is gestart met de productie en montage van achttien duurzame, circulaire en levensloopbestendige woningen in Ten Boer.

Lees meer...