Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Circulair bouwwerk Station Dordrecht klaar voor montage

In de fabriekshallen van Broeze en De Groot Vroomshoop is hard gewerkt aan de productie van alle stalen en houten componenten voor de eerste circulaire fietsenstalling van ProRail aan de parkzijde van het station.

Lees meer...

Sustainer en VORM delen disruptieve ambitie

Van kampioen dure - naar kampioen betaalbare woningen. Was de ambitie van VORM tien jaar geleden. Nu is het tijd voor een revolutie in de markt van woningbouw.

Lees meer...

TNO op HOUTBOUW: toekomstvisie gedeeld

Jan de Jong: "Ons doel was duidelijk: we wilden op deze beurs vooral laten zien welke dingen er spelen en alvast onze visie voor de toekomst uit de doeken doen."|

Lees meer...

Keynote: detailstandaard in gestapelde houtbouw

Op dinsdag 14 mei gaven Dennis Hauer van Urban Climate Architects en Lidewij Lenders van MAATworks architecten tijdens een kennissessie op HOUTBOUW inzicht in hoe we gestapelde houtbouw ook figuurlijk naar nieuwe hoogten kunnen brengen.

Lees meer...

Vakbeurzen in Den Bosch onderstrepen positief marktsentiment rondom onderhoud, renovatie en biobased bouwen

Behoud en verduurzaming van bestaand vastgoed en de toekomst van biobased bouwen: daar draaide het om, vorige week in de Brabanthallen in Den Bosch. Matchmaker in de energietransitie 54events uit Breukelen organiseerde er, voor de tweede keer in deze combinatie, de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW.

Lees meer...

Plantaardig isoleren breekt door, op naar de nieuwe standaard!

Kennisinstituten en Milieu Centraal zijn al om: steeds meer plantaardige isolatieproducten scoren beste keus en krijgen onomwonden aanbeveling voor gebruik. Ook gemeenten, wooncorporaties en particulieren zien biobased producten steeds meer als dé optimale isolatie-oplossing.

Lees meer...

TU Delft presenteert visie op oplossen woningnood

Op 2 april presenteerde de TU Delft haar advies voor de aanpak van de woningnood in een online rapport, een publieke tentoonstelling en een openbaar debat.

Lees meer...

Letland met acht bedrijven op HOUTBOUW

De Letse houtindustrie heeft veel te bieden voor de Nederlandse houtbouw. Letland zet niet in op grootschalige massaproductie, maar juist op slimme en klantspecifieke oplossingen.

Lees meer...

Biobased Hoogbouw Publicatie Hogeschool van Amsterdam

Biedt biobased hoogbouw een mogelijke oplossing voor het woningtekort, de verdichtingsopgave en de klimaatcrisis?  

Lees meer...

Rob Verhaegh: 'Als we duurzamer willen ontwerpen, is kennis van de uitstoot onmisbaar'

Lange tijd was onduidelijk hoe de afspraken van Parijs vertaald konden worden naar meetbare doelstellingen voor de gebouwde omgeving. Met de CO2-budgetbenadering volgens het Paris Proof Materiaalgebonden Rekenprotocol van DGBC & NIBE is er duidelijkheid gekomen.

Lees meer...