Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Ymere wil nog dit jaar starten met houten woontoren in Haarlem Oostpoort

Ymere wil in december 2024 starten met de bouw van een grotendeels houten woontoren in de nieuwe wijk Haarlem Oostpoort. Het is het eerste project in dit transformatiegebied.

Lees meer...

Betere houtketen is nodig om meer met hout te bouwen

Om meer te kunnen bouwen met hout en andere biogrondstoffen is een betrouwbare keten nodig. “In Nederland valt die nog wel wat te verbeteren,” vindt Henk Wanningen, grondstoffenexpert bij Staatsbosbeheer.

Lees meer...

Grootste houten gebouw ter wereld staat straks in Eindhoven

Het grootste houten gebouw ter wereld komt in Eindhoven te staan. Het wordt een enorm gebouw met twee torens van 133 en 100 meter hoog en een oppervlakte van dertien voetbalvelden. The Dutch Mountains, zoals het gebouw heet, moet in 2030 klaar zijn.

Lees meer...

Harm Jaap de Jong: "Complexere hoogbouwwerken zijn nog een uitdaging”

Een bezoekje aan de website geeft duidelijkheid over de visie van het bedrijf ten aanzien van hout als bouwmateriaal: "Natuurlijk, hout!" We praten erover met Harm Jaap de Jong, trainee Bouw en Vastgoed bij Dura Vermeer en aanjager van bouwen met hout.

Lees meer...

Bob van der Zande: "Er is geen weg meer terug"

“Ga ervaring opdoen met hout. Ontdek wat je tegenkomt. Er is namelijk geen weg meer terug.” Programmaleider Houtbouw Metropoolregio Amsterdam Bob van der Zande ziet vanuit zijn rol én netwerk dat houtbouw en biobased design steeds meer voet aan de grond krijgen.

Lees meer...

Bezoekersregistratie OPEN

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.

Lees meer...

“In een houten omgeving gedragen mensen zich anders”

De wil om over te stappen naar CO₂-arme gebouwen is er, maar de praktijk is weerbarstig. “De betoncultuur zit diep ingebakken,” aldus Alex de Rijke, 's lands eerste hoogleraar Houtbouw.

Lees meer...

Circulair bouwen op veengrond in woonwijk Veenkracht

Veenkracht wordt een wijk waar starters, senioren én gezinnen fijn kunnen wonen en leven. Betaalbaar, energieneutraal en klimaatbestendig.

Lees meer...

Handboek Woningbouw in hout helpt corporaties met duurzaam en biobased bouwen

Martin van Rijn, voorzitter van Aedes, heeft het nieuwe Handboek Woningbouw in hout ontvangen van Karo van Dongen, namens de Brabantse Houtbouw Lente corporaties.

Lees meer...

Innodeen houdt van de breedte van de beursvloer

Innodeen is innovator van kunststof producten en bekend geworden met de DTS dorpel die vandaag de dag tot 90% uit gerecycled kunststof bestaat.

Lees meer...