Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Vakbeurzen in Den Bosch onderstrepen positief marktsentiment rondom onderhoud, renovatie en biobased bouwen

Behoud en verduurzaming van bestaand vastgoed en de toekomst van biobased bouwen: daar draaide het om, vorige week in de Brabanthallen in Den Bosch. Matchmaker in de energietransitie 54events uit Breukelen organiseerde er, voor de tweede keer in deze combinatie, de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW.

Lees meer...

Plantaardig isoleren breekt door, op naar de nieuwe standaard!

Kennisinstituten en Milieu Centraal zijn al om: steeds meer plantaardige isolatieproducten scoren beste keus en krijgen onomwonden aanbeveling voor gebruik. Ook gemeenten, wooncorporaties en particulieren zien biobased producten steeds meer als dé optimale isolatie-oplossing.

Lees meer...

TU Delft presenteert visie op oplossen woningnood

Op 2 april presenteerde de TU Delft haar advies voor de aanpak van de woningnood in een online rapport, een publieke tentoonstelling en een openbaar debat.

Lees meer...

Letland met acht bedrijven op HOUTBOUW

De Letse houtindustrie heeft veel te bieden voor de Nederlandse houtbouw. Letland zet niet in op grootschalige massaproductie, maar juist op slimme en klantspecifieke oplossingen.

Lees meer...

Biobased Hoogbouw Publicatie Hogeschool van Amsterdam

Biedt biobased hoogbouw een mogelijke oplossing voor het woningtekort, de verdichtingsopgave en de klimaatcrisis?  

Lees meer...

Rob Verhaegh: 'Als we duurzamer willen ontwerpen, is kennis van de uitstoot onmisbaar'

Lange tijd was onduidelijk hoe de afspraken van Parijs vertaald konden worden naar meetbare doelstellingen voor de gebouwde omgeving. Met de CO2-budgetbenadering volgens het Paris Proof Materiaalgebonden Rekenprotocol van DGBC & NIBE is er duidelijkheid gekomen.

Lees meer...

Ymere wil nog dit jaar starten met houten woontoren in Haarlem Oostpoort

Ymere wil in december 2024 starten met de bouw van een grotendeels houten woontoren in de nieuwe wijk Haarlem Oostpoort. Het is het eerste project in dit transformatiegebied.

Lees meer...

Betere houtketen is nodig om meer met hout te bouwen

Om meer te kunnen bouwen met hout en andere biogrondstoffen is een betrouwbare keten nodig. “In Nederland valt die nog wel wat te verbeteren,” vindt Henk Wanningen, grondstoffenexpert bij Staatsbosbeheer.

Lees meer...

Grootste houten gebouw ter wereld staat straks in Eindhoven

Het grootste houten gebouw ter wereld komt in Eindhoven te staan. Het wordt een enorm gebouw met twee torens van 133 en 100 meter hoog en een oppervlakte van dertien voetbalvelden. The Dutch Mountains, zoals het gebouw heet, moet in 2030 klaar zijn.

Lees meer...

Harm Jaap de Jong: 'Complexere hoogbouwwerken zijn nog een uitdaging'

Een bezoekje aan de website geeft duidelijkheid over de visie van het bedrijf ten aanzien van hout als bouwmateriaal: "Natuurlijk, hout!" We praten erover met Harm Jaap de Jong, trainee Bouw en Vastgoed bij Dura Vermeer en aanjager van bouwen met hout.

Lees meer...