Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Bekroning voor recycling materialen waaronder hout van oude dakramen

Geen dakramen op de afvalberg, maar recyclen en hergebruiken in nieuwe producten. VELUX Nederland heeft met z’n 'take-back recyclingdienst' de titel ‘Fabrikant van de Toekomst 2021 gewonnen’.

Lees meer...

Hout en kalkhennep als aanvulling op hergebruikt betoncasco

Het hergebruikte betonnen casco van het duurzame Huis van de Gemeente Voorst wordt aangevuld met een nieuwe, gelamineerde houtconstructie. Deze nieuwbouw verrijst op de locatie van het voormalige entreeplein en huisvest de nieuwe publiekshal en raadzaal.

Lees meer...

Alom natuurlijke elementen in eco-school De Verwondering

In het ontwerp van de basisschool De Verwondering in Almere staat hout centraal. Voor de verduurzaamde houten gevel is NobelWood gekozen en de grote pilaren zijn gemaakt van larikshout uit Nederlandse bossen.

Lees meer...

Natuurbeleving vanuit bijzondere waterwoningen in Rotterdam

In Rotterdam zijn de waterwoningen van het project Kade van Agata opgeleverd. MIX architectuur maakte het ontwerp voor de zes woningen in opdracht van Nederlandse Bouw Unie (NBU).

Lees meer...

Hergebruikte spanten als beeldbepalende constructie van paviljoen

Het paviljoen KEVN in Eindhoven is grotendeels opgebouwd uit hergebruikte bouwmaterialen, waaronder houten spanten die nutteloos bleken voor de bouw van een kippenschuur.

Lees meer...

Krachtig silhouet van woningen past bij dorpskern Amerongen

De zes geschakelde villa’s op het Amerongse Dorpshuisplein tonen krachtig én vriendelijk dankzij de vormgeving door MIX architectuur en het zichtbare gebruik van hout.

Lees meer...

Houten-hybride kantoorgebouw biedt gezonde, duurzame werkomgeving

De contouren van het houten-hybride kantoorgebouw voor DPG Media in Ouder-Amstel worden zichtbaar. Drie maanden geleden is met de bouw gestart van Mediavaert, dat één van de grootste houten-hybride kantoren ter wereld wordt.

Lees meer...

“Opschalen in houtbouw is mogelijk”

Bouwen met hout is concurrerend en heeft de mogelijkheid te voldoen aan alle Bouwbesluit- en BENG-eisen. Dat blijkt uit de recent verschenen ‘Rapportage Woningbouw in hout’.

Lees meer...

Fysiek en geestelijk welbevinden dankzij houtbouwwoning

Woningen die gezonder zijn om in te leven en die beter zijn voor de wereld. Het concept Mijn Houten Huis is ontworpen volgens biologische principes en wordt gebouwd met biobased materialen.

Lees meer...

Via parametrisch ontwerp en robotisering naar verwerking van resthout

“We zijn heel erg op zoek naar nieuwe productietechnieken in relatie tot circulair bouwen. We kunnen meerwaarde geven aan circulariteit door robots in te zetten die van resthout specifieke producten maken.”

Lees meer...