Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Natuurinclusief renoveren van corporatiebezit kán

Biobased en natuurinclusief renoveren van corporatiebezit is haalbaar, betaalbaar en schaalbaar. Tegelijkertijd voegt het kwaliteit toe aan woningen en woonomgevingen.

Lees meer...

Nieuw biobased locatieconcept voor elektrisch vrachtvervoer

Ongeveer een kwart van de uitstoot van het wegtransport in de Europese Unie is afkomstig van zware bedrijfsvoertuigen. De transitie naar elektrisch vrachtvervoer moet dan ook versneld worden.

Lees meer...

FAAY Vianen in de spotlight

"Faay is een 100% Hollands familiebedrijf en produceert al ruim vijftig jaar duurzame milieuvriendelijke oplossingen met als specialisme prefab wanden met een kern van vlas. Faay is koploper en aanjager in circulariteit. Bouwen met biobased materialen moet de norm worden."

Lees meer...

"Bouwen in hout wordt het nieuwe normaal”

“Geweldig om een project als Switi in Amsterdam Zuidoost in aanbouw te bezoeken en nu gerealiseerd te zien worden. Het met bamboe afgewerkte appartementengebouw staat en vormt een verrijking voor het gebied. De houten droom is werkelijkheid geworden!”

Lees meer...

Nieuwe rekentool brengt inzicht in emissies van bouwprojecten

Opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw kunnen vanaf nu gebruik maken van de online rekentool NOxestimator. De NOxestimator is een handig middel om inzicht te krijgen in emissies van een bouwproject.

Lees meer...

200 miljoen voor grootschalige aanpak biobased bouwen

De ministeries van BZK, I&W, LNV en EZK trekken 200 miljoen euro uit om het grootschalig gebruik van biobased bouwmaterialen te stimuleren. Biobased bouwen is een zeer kansrijke methode om de milieu-impact van de landbouw, industrie en de bouw te verlagen.

Lees meer...

Met biobased schiet je drie keer raak

Met welke methode je én energie kunt besparen én de CO2-impact verlaagt én 2,5 miljoen slecht geïsoleerde huizen kunt isoleren? Biobased isolatie! Op dit moment isoleert men nog grootschalig met steenwol, glaswol en PIR/PUR. Materialen die gebouwen beschermen tegen kou, maar gepaard gaan met een enorme CO2-impact tijdens de productie.

Lees meer...

Koninklijke Heijmans opent houtskeletbouwfabriek

Onlnags heeft Heijmans in Heerenveen de deuren geopend van een nieuwe fabriek voor de productie van houtskeletwoningen volgens het Heijmans Horizon® concept. Het bedrijf zet hiermee een volgende stap op weg naar industrieel en modulair bouwen.

Lees meer...

Minister Hugo de Jonge opent fabriek geWOONhout in Wehl

Onder het toeziend oog van de medewerkers, partners van geWOONhout en opdrachtgevers (woningcorporaties, beleggers en ontwikkelaars) opende minister Hugo de Jonge onlangs de fabriek van geWOONhout in Wehl.

Lees meer...

Zoetmulder en Schoots Architecten maken winnend ontwerp voor IKC Meeroevers

ZOETMULDER ontwerpt in samenwerking met Schoots Architecten IKC Meeroevers: een alzijdig, herkenbaar en iconisch kindcentrum in de nieuwe wijk Meerstad. Het robuuste rode gebouw is zowel hedendaags als tijdloos in uitstraling. Het horizontaal belijnde volume wordt met zijn verticale torenaccent een letterlijke referentiepunt in de wijk.

Lees meer...