Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Peter Kuindersma over losmaakbaar detailleren

Losmaakbaar verbinden en bouwen maakt het onderhoud aan en het hergebruiken van elementen en gebouwen gemakkelijker. Bovendien vergroot losmaakbaarheid het adaptieve vermogen van gebouwen. Altijd doen dus! Toch? “Nee”, zegt Peter Kuindersma van Ingenii Bouwinnovatie.

Lees meer...

"Kijk verder dan de initiële bouwkosten"

Samenwerkingsverband Strotec biedt en verwezenlijkt bouwmethoden die garant staan voor een gezond binnenklimaat, een lage cost of ownership, het tegengaan van het uitputten van grondstoffen en vermindering van CO2-uitstoot.

Lees meer...

Frank Huijben: “Voor een gezonde gebouwde omgeving kijk je tienduizend jaar vooruit”

Hij is lector Biobased Bouwen bij Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences en geeft zijn visie op de stand van zaken van biobased bouwen. Hij neemt ons mee in de to do’s, waarschuwt ons voor het vooruitschuiven van problemen en geeft inzicht in zijn stip op de horizon.

Lees meer...

Exposant: isolatie-expert ISOCELL

ISOCELL is specialist in cellulose-isolatie en biedt al bijna dertig jaar duurzame oplossingen voor nieuwbouw en renovatie.

Lees meer...

Het advies van Natuurplus

Natuurplus houdt zich dagelijks bezig met het op een duurzame wijze isoleren en verduurzamen van (monumentale) panden: “Ga in gesprek met partijen die hierin koploper zijn. Gebruik een specifiek project als voorbeeld en kijk wat er mogelijk is.”

Lees meer...

Eric Kouters: “Bij kiezen voor kunststof gaat bij mij het licht uit”

Hij is betrokken bij verschillende initiatieven rondom biobased bouwen en circulariteit, waaronder HOUT100%, Building Balance, Boeren voor Biobased Bouwen en Cirkelstad. Aan het woord over biobased bouwen. Waar staan we? Doen alle partijen wel mee? Wat is het doel van de Nationale Aanpak Biobased Bouwen?

Lees meer...

Natuurinclusief renoveren van corporatiebezit kán

Biobased en natuurinclusief renoveren van corporatiebezit is haalbaar, betaalbaar en schaalbaar. Tegelijkertijd voegt het kwaliteit toe aan woningen en woonomgevingen.

Lees meer...

Nieuw biobased locatieconcept voor elektrisch vrachtvervoer

Ongeveer een kwart van de uitstoot van het wegtransport in de Europese Unie is afkomstig van zware bedrijfsvoertuigen. De transitie naar elektrisch vrachtvervoer moet dan ook versneld worden.

Lees meer...

FAAY Vianen in de spotlight

"Faay is een 100% Hollands familiebedrijf en produceert al ruim vijftig jaar duurzame milieuvriendelijke oplossingen met als specialisme prefab wanden met een kern van vlas. Faay is koploper en aanjager in circulariteit. Bouwen met biobased materialen moet de norm worden."

Lees meer...

"Bouwen in hout wordt het nieuwe normaal”

“Geweldig om een project als Switi in Amsterdam Zuidoost in aanbouw te bezoeken en nu gerealiseerd te zien worden. Het met bamboe afgewerkte appartementengebouw staat en vormt een verrijking voor het gebied. De houten droom is werkelijkheid geworden!”

Lees meer...