Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

De Veluwse Proeftuin

In dit woonproject wordt volop gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen waarmee de woningen zich naar het omliggende landschap voegen.

Lees meer...

MRA gaat voor hout

Vanaf 2015 is 20% van de woningproductie in de Metropoolregio Amsterdam van hout en andere biobased materialen, zo vertelt het Green Deal Convenant Houtbouw waar de gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam, de provincies Noord-Holland en Flevoland, de rijksoverheid, ontwikkelaars, institutionele beleggers, woningcorporaties en bouwers, alsmede kennisinstellingen en andere betrokken partijen hun handtekening onder hebben gezet.

Lees meer...

SHM-gids: over snel hernieuwbare materialen 

Voor wie nog geen kennis heeft genomen van de SHM-gids en wel geïnteresseerd is in kennis en toepassing van snel hernieuwbare materialen, lees snel verder.

Lees meer...

Het is bijna zover: de week van de Circulaire Economie

Van 7 tot en met 12 februari organiseert Het Versnellingshuis -een samenwerking van het Ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland- de week van de Circulaire Economie.

Lees meer...

The Lighthouse Joensuu Project is het hoogste gebouw van hout in Finland

In de Finse studentenstad Joensuu staat sinds eind 2019 een opvallend flatgebouw dat veertien verdiepingen telt en bijna vijftig meter hoog is. In het pand zitten 117 appartementen voor studenten.

Lees meer...

Hybride bouwen: niet zo ingrijpend, wel effectief

De weg naar een duurzamer bouwsector bewandel je het beste met kleine stapjes, aldus Bas Meeuwissen die graag een lans breekt voor hybride bouwen.

Lees meer...

Houten draagconstructie geeft sfeer aan horeca in gerestaureerde boerderij

Na een brand werd de Rijksmonumentale Brediusboerderij uit 1852 grotendeels verwoest. Hij wordt nu herbouwd en getransformeerd tot horecavoorziening. De gasten ervaren een sfeervol interieur, mede dankzij de nieuwe houten draagconstructie.

Lees meer...

Houten tribunetrap als centraal ontmoetingspunt in schoolgebouw

Beton voor de constructie van de Wolfert Lansing school en hout voor onder meer de grote tribunetrap in het atrium. De school is gerealiseerd in een modulair bouwsysteem.

Lees meer...

Prefab houten modules voor groene woonbuurt Silvolde

Op een voormalige fabriekslocatie in Silvolde komt de natuurrijke woonbuurt Rivierduinen. MIX architectuur maakte het ontwerp van de 59 woningen die worden opgebouwd uit prefab houtbouwmodules van Barli.

Lees meer...

Ronde houten kapconstructie voor appartementengebouw

Voor Westduin Lodge is Sint Maartenszee heeft Houtbouw ’t Zand houten kappen in een ronde vorm geprefabriceerd. Met het plaatsen van deze kapelementen heeft het appartementencomplex z’n hoogste punt bereikt

Lees meer...