Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

“Opschalen in houtbouw is mogelijk”

Bouwen met hout is concurrerend en heeft de mogelijkheid te voldoen aan alle Bouwbesluit- en BENG-eisen. Dat blijkt uit de recent verschenen ‘Rapportage Woningbouw in hout’.

Lees meer...

Fysiek en geestelijk welbevinden dankzij houtbouwwoning

Woningen die gezonder zijn om in te leven en die beter zijn voor de wereld. Het concept Mijn Houten Huis is ontworpen volgens biologische principes en wordt gebouwd met biobased materialen.

Lees meer...

Via parametrisch ontwerp en robotisering naar verwerking van resthout

“We zijn heel erg op zoek naar nieuwe productietechnieken in relatie tot circulair bouwen. We kunnen meerwaarde geven aan circulariteit door robots in te zetten die van resthout specifieke producten maken.”

Lees meer...

Gestandaardiseerde houten modules als basis voor gevarieerde woningen

In de Hengelose Es zijn 4 bijzondere houtbouwwoningen opgeleverd. Gebouwd met kant-en-klare modules met woonkamer, keuken, entree/n toilet en slaapkamers. Elke dag ontstond zo een complete woning van 150 m2.

Lees meer...

Snelle realisatie van grootschalig houten woongebouw

De bouw van het woongebouw M’DAM in Monnickendam vordert gestaag. Met dank aan de geprefabriceerde houtbouwappartementen die compleet uit de fabriek worden aangevoerd en op de bouwplaats worden gestapeld tot een U-vormig gebouw.

Lees meer...

Bestaande buurt aardgasvrij met comfortabele houtskeletbouwwoningen

Comfortabel, duurzaam en als eerste bestaande buurt in Nederland van het aardgas af. In de buurt Jerusalem in Nijmegen realiseert Talis 220 nieuwe sociale huurwoningen in houtskeletbouw op de fundering van de bestaande woningen.

Lees meer...

Houtbouw: één stap terug, twee stappen vooruit

Het was op televisie: een aannemer die aangaf dat hij voor een simpele panlat van 29 cent per m1 nu al het dubbele moest betalen. Het betekent geen streep door houtbouw. Want ten eerste stijgen de prijzen van alle bouwmaterialen en ten tweede zijn er al (Zweedse) verwachtingen omtrent prijsstabilisatie.

Lees meer...

Hout geeft warmte en sfeer aan nieuwe hoofdkantoor NVM

Het ontwerpmotto van Heembouw Architecten is: plekken creëren waar mensen willen zijn. “Daarom is bij het nieuwe hoofdkantoor van brancheorganisatie NVM U.A. met name in het atrium veel hout toegepast. Omdat dit een gevoel van warmte en geborgenheid geeft.”

Lees meer...

Kalkhennep, stro en hout voor paviljoen natuurbegraafplaats

Natuurbegraafplaats Slangenburg bij Doetinchem wordt verrijkt met een ceremoniepaviljoen. Geheel in stijl met de aard van de begraafplaats ligt er een ontwerp voor een natuurlijk ogend én voelend gebouw, te realiseren in organische materialen als hout, hennep en stro.

Lees meer...

Veel animo voor City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

Binnen de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen werken gemeenten, provincies, ministeries en diverse sectororganisaties en private partijen aan versnelling en verbetering van circulair bouwen. Met recent 48 nieuwe partners komt het totaal op 86 partners.

Lees meer...