Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

BAM Wonen, MIX en LAP winnen selectie voor duurzame, biobased woonbuurt in Doetinchem

Gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten hebben de tender voor de locatie Wijnbergen De Kwekerij in Doetinchem gegund aan het team van BAM Wonen, MIX architectuur en LAP Landscape & Urban Design. Het winnende plan WeideWald bestaat uit 41 koopwoningen en 32 huurwoningen in een bosrijk gebied. De duurzame en natuurinclusieve woningen worden gebouwd met biobased materialen. De start van de bouwwerkzaamheden is voorzien voor eind 2024.

Lees meer...

CLT-casco voor zestien zorgappartementen in 2,5 week gerealiseerd

Wonion schreef voor de bouw een tender uit waarin biobased en circulariteit hoog op de agenda stonden. Een van de uitgangspunten Wonion was ervaring opdoen met het toepassen van houtbouw/CLT. Architect Vincenth Schreurs weet er raad mee.

Lees meer...

Terugkijken: bouwfysische uitdagingen in houtbouw

In deze kennissessie nam Saskia Hegeman van Nieman Raadgevende Adviseurs bezoekers van HOUTBOUW aan de hand van drie hoofdboodschappen mee in de uitdagingen én oplossingen van houtbouw.

Lees meer...

Eerste editie vakbeurs HOUTBOUW biedt perspectief

De vakbeurs HOUTBOUW kende een succesvolle eerste editie. De beurs volledig gericht op de innovatieve toepassing van hout en andere biobased materialen in de bouw, trok op geheel eigen kracht 1.309 professionals naar de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

Lees meer...

Bouwfysische uitdagingen in houtbouw: akoestiek, brandveiligheid en binnenklimaat

Houtbouw geeft een andere beleving en verhoudt zich anders tot comfort, dat in regelgeving veelal uitgedrukt wordt in getallen en grenswaarden. Zijn die dan wel adequaat?

Lees meer...

Vande kiest standaard voor hout

Bij Vande uit Utrecht is de focus op duurzaamheid een vanzelfsprekendheid. De akoestische oplossingen van het bedrijf zijn grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal.

Lees meer...

Duurzaam bouwen en brandveiligheid

Klimaatverandering en zorg voor het milieu spelen een steeds grotere rol in de bouwwijzen en de bouwmaterialen die in Nederland worden toegepast. Het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) deed onderzoek naar de mogelijke invloed ervan op de brandveiligheid van gebouwen.

Lees meer...

Digitalisering van het inkoopproces zorgt voor betere deals en hogere efficiency

‘Wij richten ons op de digitalisering van de keten en weten hiermee een enorme efficiencyslag op het gebied van inkoop, voorraden en logistiek te realiseren.’

Lees meer...

Regiokantoor Alliander Westpoort: de poort naar verbinding is geopend

Het nieuwe regiokantoor voor netwerkbedrijf Alliander in het Amsterdamse havengebied Sloterdijk is opgeleverd.

Lees meer...

Woodstone: het grootste houtbouwproject van Europa

De Nijs Projectontwikkeling start in Heerhugowaard met de verkoop van huizen in het grootste houtbouwproject van Europa.

Lees meer...