Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Portemonnee gaat ook in richting van hout wijzen

De bouw laat zich vooral door tradities en de portemonnee leiden en mede daarom blijft het aandeel houtbouw woningen nog achter. “Maar hout heeft een enorme potentie. Als je de concepten voor houtbouwwoningen ziet, dan wordt door de grootschalige opschaling een houtbouwwoning straks goedkoper dan een traditioneel gebouwde woning.”

Lees meer...

Sociale huurwoningen uit de fabriek

Kant-en-klare houten appartementen in groottes van 45 tot 80 m2 woningoppervlakte, horizontaal of verticaal tot 5 bouwlagen te schakelen. Corporatie Wonen Limburg heeft met producent FLETTS een intentieovereenkomst gesloten voor twee pilotprojecten met sociale huurwoningen.

Lees meer...

Houtbouwrevolutie in Rotterdam

Exceptioneel aan SAWA is dat het gebouw het eerste volledig houten (CLT) woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam is. Daarnaast is het gebouw onderscheidend door de royale groene terrassen, waarmee het gebouw de biodiversiteit van de wijk versterkt.

Lees meer...

Zweeds dorpje in Nederlandse groeistad

Bolderburen en Hazelhoeve, ecologische dorpjes met een variëteit aan typen woningen, van de kenmerkende Zweedse houtbouw villa’s tot tiny houses, eveneens in hout. Die Scandinavische sfeer vind je in Oosterwold in Almere.

Lees meer...

Overtuigend pleidooi voor houtbouw

De toepassing van hout biedt oplossingen voor verschillende hedendaagse opgaven, zoals klimaatverandering, de woningbouw- en stikstofcrisis en de realisatie van een circulaire economie. Een pleidooi van brancheorganisaties moet helpen beslissers op het juiste spoor te zetten.

Lees meer...

Het ‘nieuwe wonen’ zet voet aan wal op Texel

Energiezuinig, gezellig en een beetje tegendraads. Zo wonen de mensen in Buurtskap de Tuunen in Den Burg, Texel. In comfortabele houten woningen die zodanig zijn gerangschikt dat ze naast een kleine privé buitenruimte gezamenlijke erftuinen en schuren hebben.

Lees meer...

Gevels voor woningen uit 93% stro, 6% hout en 1% staal

Eén miljoen extra woningen; dat is de maatschappelijke opgave. “Bouw ze dan op een goede manier. Bijvoorbeeld volledig circulair, zonder CO2 en stikstofuitstoot en met een gezond binnenklimaat. Dat kan door deze woningen rondom in stro te bouwen.”

Lees meer...

"Houtconstructies verdienen aandacht”

Hout is een complex bouwmateriaal. Daarom is kennis essentieel, benadrukt Joop Raadschelders, voorzitter Vereniging van HoutConstructeurs (VHC).

Lees meer...

Biobased bouwmaterialen: gamechanger in energietransitie

Van het blussen van maatschappelijke branden qua CO2, stikstof en circulariteit met zaken als zonnepanelen, gasloze installaties en secundaire grondstoffen naar een biobased bouwmethode die op voorhand maatschappelijke problemen oplost.

Lees meer...

Industriële productie van eerste all-electric CLT woongebouw

Het appartementengebouw M’DAM in Monnickendam wordt door het gebruik van hout en het eigentijdse installatieconcept één van de meest duurzame en circulaire houten woongebouwen van Nederland.

Lees meer...