Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Handel wil beschikbaarheid hout op peil houden

De Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) ziet dat de aandacht voor hout en houtproducten zienderogen toeneemt. Met als keerzijde van de medaille de druk op de kostprijs. Maar dat lijkt van tijdelijke aard.

Lees meer...

Van houten kozijnen naar complete bouwelementen

Al 42 jaar produceert Timboco naast kozijnen ook vele vormen van prefab houtskeletbouw. “De vraag naar complete bouwelementen in hout groeit sterk. We hebben recent een derde productielijn ingericht.”

Lees meer...

Biobased Bedrijvengids 2021

Hij is af, de eerste editie van de Biobased Bedrijvengids 2021 van onze partner Holland Houtland.  Met meer dan 70 bedrijven is het een goed gevulde catalogus over bouwen met oneindige plantaardige grondstoffen en materialen, zoals hout, hennep, stro en vlas.

Lees meer...

ONCRA: CO2 vergelijker reguliere bouw versus biobased (FULL CARBON CREDITS)

Vanuit de natuur zijn heel veel oplossingen die klimaatverandering keren, kortgezegd: bomen en planten halen CO2 uit de lucht en houden CO2 vast. Om te zorgen dat er geld beschikbaar komt voor natuurlijke klimaatoplossingen, ontwikkelt Climate Cleanup het full carbon model ONCRA.

Lees meer...

Droom om duurzaam en gezond biobased te bouwen wordt werkelijkheid

Op het webinar ‘Beslissen over gezond en duurzaam biobased bouwen’ sprak Norbert Schotte: “Mijn droom is slimmer bouwen en daarmee energie opwekken en CO2 opslaan.” Terugblik!

Lees meer...

54events verplaatst voorjaarsbeurzen naar 2022

Beursorganisator 54events heeft vanwege de aanhoudende onzekerheid over de haalbaarheid van grotere zakelijke bijeenkomsten haar vakbeurzen RENOVATIE, MONUMENT en HOUTBOUW uitgesteld naar dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 mei 2022.

Lees meer...

TU-studenten bouwen circulaire uitkijktoren in Nieuw Delft

Aan de Westlandseweg in Delft wordt een bijzonder object gebouwd: een tijdelijke, circulaire uitkijktoren, bijna volledig gemaakt van hout.

Lees meer...

Lat voor duurzaamheid en circulariteit komt steeds hoger te liggen

Dutch Green Building Council heeft een Raad van Advies in het leven geroepen. Als adviseur en sparringpartner. “We moeten de lat voor duurzaamheid en circulariteit telkens hoger leggen en zo de bouw triggeren om toekomstbestendige keuzes te maken, ook in materiaalgebruik.”

Lees meer...

Hoe zit het met de stabiliteit van hout?

De Bouwcampus organiseerde recent presentaties van Rob Verhaegh en Walter van Adrichem over stabiliteit van hout in twee concrete ontwerpen.

Lees meer...

De eerste circulaire huurwoningen in Twente

Woningcorporatie De Woonplaats en zeven samenwerkingspartijen realiseerden de eerste circulaire woningen in Twente. Door het bouwen met veel herbruikbaar materiaal en keuze voor hernieuwbare bouwmaterialen als hout is de milieubelasting minimaal.

Lees meer...