Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

‘IKEA-woningen’ bewijzen snelle woningbouwproductie

Circa 130.000 m2 woonruimte, dat jaarlijks uit één moderne fabriek in Kumna in Estland komt. Deze snelheid in woningbouwproduct vormt een inspiratiebron voor Nederland.

Lees meer...

Duits houtbouwconcept voor Nederlandse duurzame woningen

Aan de Sportlaan in Weert zijn in opdracht van Wonen Limburg en in samenwerking met Helwig Timmerfabriek 16 zeer duurzame en energiezuinige woningen opgeleverd, die zijn gebouwd met een vernieuwend Duits houtbouwconcept: ‘NUR-Holz’.

Lees meer...

Publiekspaviljoen als huiskamer van gemeente West Betuwe

Het gemeentehuis van West Betuwe in Geldermalsen wordt verduurzaamd, gemoderniseerd en uitgebreid. Zo wordt er een transparant nieuw publiekspaviljoen van hout aan het bestaande gebouwencomplex toegevoegd.

Lees meer...

Bouwen in hout gunstiger dan uit duurzaamheidsmeting blijkt

“De levenscyclusanalyses en milieuprestatieberekeningen zijn belangrijke instrumenten voor het bereiken van onze duurzaamheidsambities, maar ze zijn niet in beton gegoten.

Lees meer...

DELA’s meest duurzame crematorium in 100% houtbouw

Aan het Hoendiep in Groningen laat DELA een nieuw crematorium bouwen. Energiezuinig, duurzaam, circulair, aardbevingsbestendig, al deze ambities zijn samengebracht in een vrijwel volledig houten gebouw.

Lees meer...

“Meer dan een gebouw van hout”

Ontwikkelende belegger Focus Real Estate investeert in het eerste hoge houten woongebouw van Rotterdam: het woongebouw SAWA in het Lloydkwartier. Alle nieuwe bewoners wonen straks in een duurzaam houten gebouw vol groen en ruimte voor ontmoetingen.

Lees meer...

Metropoolregio Amsterdam: naar 1 op de 5 woningen in hout

Sneller en duurzamer woningen bouwen. Met minimaal 20% houtbouwwoningen vanaf 2025. Minimaal tien gemeenten en twee provincies steunen deze intentie. Deze schaalsprong zorgt voor een toename van schone, circulaire woningproductie en levert een economische impuls en meer lokale werkgelegenheid op.

Lees meer...

Keer op keer vrij indeelbare woningen

Vernieuwend en gedurfd, zo luidt menig juryrapport van architectuurwedstrijden voor zowel Top-Up als PATCH22, twee opvallende gebouwen in houtbouw in Amsterdam-Noord. Met opvallende aspecten als vrije indeelbaarheid, hoge verdiepingen, grote buitenruimten en een zichtbare houten draagstructuur.

Lees meer...

Een woning die evolueert naar toekomstige gebruikswensen

De bouwmethode CIMEDE kenmerkt zich niet alleen door toepassing van duurzame houtskeletbouwelementen, de kracht is met name het circulaire en evolutieve karakter: de elementen zijn in z’n geheel te demonteren en te hergebruiken bij een verbouwing van het pand of in een ander project.

Lees meer...

Invest-NL start marktverkenning biobased bouwen. Doe mee!

Holland Houtland voert voor Invest-NL een 0-meting uit voor biobased bouwen. Bent u architect, projectontwikkelaar, groothandel of aannemer? Vul dan de enquête in!

Lees meer...