Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Hortus Ludi in Nijmegen

Een project waar alle facetten van duurzaamheid samenkomen op een herkenbare plek in zijn geboortestad. Ontwikkelmanager Mickaël Schoenmakers van Dura Vermeer Bouw Zuid twijfelde geen seconde na het horen over de gewonnen aanbesteding voor het project Hortus Ludi in Nijmegen.

Lees meer...

Wereldprimeur: keurmerk voor duurzaam bosbeheer uitgebreid

Onlangs vond de jaarlijkse bijeenkomst van het PEFC keurmerk plaats. Gedurende de middag stond certificeren van bomen buiten het bos centraal, evenals de Europese ontbossingsverordening welke eind juni in werking is gegaan hoewel nog niet alle details door de EU verduidelijkt zijn.

Lees meer...

29 NOM-woningen nagenoeg volledig van hout

deltaWonen bouwt in Zwolle samen met bouwbedrijf Plegt-Vos De Tippe 29 NOM-woningen. Deze huizen krijgen energie-opwekkende en -besparende voorzieningen.

Lees meer...

Achttien HOUTbaar woningen voor Woonzorg Nederland

Koopmans Bouw is gestart met de productie en montage van achttien duurzame, circulaire en levensloopbestendige woningen in Ten Boer.

Lees meer...

Bouwerscompetitie biobased en natuur-inclusieve sociale huurwoningen

In Leeuwarden loopt de ‘Bouwerscompetitie biobased en natuurinclusieve sociale huurwoningen’; een initiatief van Sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland, het College van Rijksadviseurs (CRa) en de gemeente Leeuwarden.

Lees meer...

BDO en wethouder Kranenborg geven startsein bouw duurzaamste kantoor Breda

Wethouder Carla Kranenborg - van Eerd: “Eigentijdse, duurzame plekken die goed bereikbaar zijn: daar wil je werken. En dat is precies waar wij ons voor inzetten in Breda."

Lees meer...

Houtbouw verzekeren: 5 vragen en antwoorden

Houtbouw is in opkomst. Het is minder belastend voor het milieu en een stuk duurzamer dan gewone bouw. Het Verbond van Verzekeraars heeft daarom een brochure gemaakt.

Lees meer...

Vezelgewassen bieden landbouw en bouw duurzaam perspectief

De bouw en agrarische sector staan voor de uitdaging om de uitstoot van CO₂ en stikstof omlaag te brengen. Het gebruik van bouwmaterialen op basis van vlas en hennep kan een belangrijke bijdrage leveren aan deze uitdagingen en verbindt beide sectoren bij hun doel om meer circulair te worden.

Lees meer...

29 NOM-woningen nagenoeg volledig van hout

deltaWonen bouwt in Zwolle samen met bouwbedrijf Plegt-Vos De Tippe 29 NOM-woningen. Deze huizen krijgen energie-opwekkende en -besparende voorzieningen, zoals vloer,- spouw- en dakisolatie en zonnepanelen en worden luchtdicht opgeleverd, zodat er zo min mogelijk energie verloren gaat.

Lees meer...

Van tuinhuis naar modulaire woning

Starters van begin dertig die noodgedwongen bij hun ouders wonen, het is Wouter Bink eigenaar van BINKIES een doorn in het oog. Voor hem reden om zijn tuinhuizenconcept uit te breiden en actief de boer op te gaan om deze doelgroep de helpende hand te bieden.

Lees meer...