Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Kalkhennep voor gevels gerenoveerd gemeentehuis Voorst

Bij de renovatie en verduurzaming van het  Huis van de gemeente Voorst heeft De Twee Snoeken gekozen voor van biobased materialen, waaronder kalkhennep als gevelbekeding.

Lees meer...

Hybride sandwichelementen combineren beton en hout

Hybride bouwen biedt bouwbedrijven een duurzamere manier van bouwen zonder hun huidige bouwmethoden te veranderen. 

Lees meer...

Iconisch huis met 100 duurzame bouwmaterialen

Op de Dutch Design Week, die eind oktober werd gehouden, werd een huis gepresenteerd dat volledig in biobased materialen en circulaire bouwmethoden is opgetrokken

Lees meer...

Bekroning voor recycling materialen waaronder hout van oude dakramen

Geen dakramen op de afvalberg, maar recyclen en hergebruiken in nieuwe producten. VELUX Nederland heeft met z’n 'take-back recyclingdienst' de titel ‘Fabrikant van de Toekomst 2021 gewonnen’.

Lees meer...

Hout en kalkhennep als aanvulling op hergebruikt betoncasco

Het hergebruikte betonnen casco van het duurzame Huis van de Gemeente Voorst wordt aangevuld met een nieuwe, gelamineerde houtconstructie. Deze nieuwbouw verrijst op de locatie van het voormalige entreeplein en huisvest de nieuwe publiekshal en raadzaal.

Lees meer...

Alom natuurlijke elementen in eco-school De Verwondering

In het ontwerp van de basisschool De Verwondering in Almere staat hout centraal. Voor de verduurzaamde houten gevel is NobelWood gekozen en de grote pilaren zijn gemaakt van larikshout uit Nederlandse bossen.

Lees meer...

Natuurbeleving vanuit bijzondere waterwoningen in Rotterdam

In Rotterdam zijn de waterwoningen van het project Kade van Agata opgeleverd. MIX architectuur maakte het ontwerp voor de zes woningen in opdracht van Nederlandse Bouw Unie (NBU).

Lees meer...

Hergebruikte spanten als beeldbepalende constructie van paviljoen

Het paviljoen KEVN in Eindhoven is grotendeels opgebouwd uit hergebruikte bouwmaterialen, waaronder houten spanten die nutteloos bleken voor de bouw van een kippenschuur.

Lees meer...

Krachtig silhouet van woningen past bij dorpskern Amerongen

De zes geschakelde villa’s op het Amerongse Dorpshuisplein tonen krachtig én vriendelijk dankzij de vormgeving door MIX architectuur en het zichtbare gebruik van hout.

Lees meer...

Houten-hybride kantoorgebouw biedt gezonde, duurzame werkomgeving

De contouren van het houten-hybride kantoorgebouw voor DPG Media in Ouder-Amstel worden zichtbaar. Drie maanden geleden is met de bouw gestart van Mediavaert, dat één van de grootste houten-hybride kantoren ter wereld wordt.

Lees meer...