Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Circulaire Hero, een verantwoordelijke titel

Hoe zetten we een revolutie in gang die exponentieel door het land raast? Sandra Nap legt in haar open brief Hugo de Jonge het vuur aan de schenen.

Lees meer...

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch – eindelijk – weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren inmiddels uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 2 voortekenen zijn goed: een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

Bouwelementen van stro en hout

“We zijn in staat de Nederlandse markt te voorzien van het perfecte biobased alternatief voor reguliere bouw. Maar er is nog een wereld te winnen.”

Lees meer...

De Veluwse Proeftuin

In dit woonproject wordt volop gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen waarmee de woningen zich naar het omliggende landschap voegen.

Lees meer...

MRA gaat voor hout

Vanaf 2015 is 20% van de woningproductie in de Metropoolregio Amsterdam van hout en andere biobased materialen, zo vertelt het Green Deal Convenant Houtbouw waar de gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam, de provincies Noord-Holland en Flevoland, de rijksoverheid, ontwikkelaars, institutionele beleggers, woningcorporaties en bouwers, alsmede kennisinstellingen en andere betrokken partijen hun handtekening onder hebben gezet.

Lees meer...

SHM-gids: over snel hernieuwbare materialen 

Voor wie nog geen kennis heeft genomen van de SHM-gids en wel geïnteresseerd is in kennis en toepassing van snel hernieuwbare materialen, lees snel verder.

Lees meer...

Het is bijna zover: de week van de Circulaire Economie

Van 7 tot en met 12 februari organiseert Het Versnellingshuis -een samenwerking van het Ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland- de week van de Circulaire Economie.

Lees meer...

The Lighthouse Joensuu Project is het hoogste gebouw van hout in Finland

In de Finse studentenstad Joensuu staat sinds eind 2019 een opvallend flatgebouw dat veertien verdiepingen telt en bijna vijftig meter hoog is. In het pand zitten 117 appartementen voor studenten.

Lees meer...

Hybride bouwen: niet zo ingrijpend, wel effectief

De weg naar een duurzamer bouwsector bewandel je het beste met kleine stapjes, aldus Bas Meeuwissen die graag een lans breekt voor hybride bouwen.

Lees meer...

Houten draagconstructie geeft sfeer aan horeca in gerestaureerde boerderij

Na een brand werd de Rijksmonumentale Brediusboerderij uit 1852 grotendeels verwoest. Hij wordt nu herbouwd en getransformeerd tot horecavoorziening. De gasten ervaren een sfeervol interieur, mede dankzij de nieuwe houten draagconstructie.

Lees meer...