Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Duurzame puzzel is meer dan goed scorende bouwmaterialen

Uitspraken als ‘wij zijn het meest duurzame bouwmateriaal’ passen volgens Olga van der Velde, adviseur duurzaam bouwen bij NIBE, niet bij de grote maatschappelijke opgave van een duurzame en circulaire wereld. “Alle duurzame initiatieven zijn onderdeel van de duurzaam bouwen puzzel.”

Lees meer...

“Geen uitval, geen afval”

Gemeente Den Bosch had de wens bij de herhuisvesting van het werk-ontwikkelbedrijf Weener XL om zowel een gastvrij gebouw voor medewerkers en bezoekers te realiseren als een duurzaam en circulair gebouw. Met veel hout en andere biobased materialen.

Lees meer...

Royale maat garages voor luxe villa’s

Voor 9 luxe villa’s in Rotterdams nieuwste stadswijk Park 16Hoven heeft Van den Hondel Prefab de houten garages mogen leveren. De toegepaste chique houtsoort en de royale maatvoering maken dit houtbouwproject bijzonder.

Lees meer...

‘IKEA-woningen’ bewijzen snelle woningbouwproductie

Circa 130.000 m2 woonruimte, dat jaarlijks uit één moderne fabriek in Kumna in Estland komt. Deze snelheid in woningbouwproduct vormt een inspiratiebron voor Nederland.

Lees meer...

Duits houtbouwconcept voor Nederlandse duurzame woningen

Aan de Sportlaan in Weert zijn in opdracht van Wonen Limburg en in samenwerking met Helwig Timmerfabriek 16 zeer duurzame en energiezuinige woningen opgeleverd, die zijn gebouwd met een vernieuwend Duits houtbouwconcept: ‘NUR-Holz’.

Lees meer...

Publiekspaviljoen als huiskamer van gemeente West Betuwe

Het gemeentehuis van West Betuwe in Geldermalsen wordt verduurzaamd, gemoderniseerd en uitgebreid. Zo wordt er een transparant nieuw publiekspaviljoen van hout aan het bestaande gebouwencomplex toegevoegd.

Lees meer...

Bouwen in hout gunstiger dan uit duurzaamheidsmeting blijkt

“De levenscyclusanalyses en milieuprestatieberekeningen zijn belangrijke instrumenten voor het bereiken van onze duurzaamheidsambities, maar ze zijn niet in beton gegoten.

Lees meer...

DELA’s meest duurzame crematorium in 100% houtbouw

Aan het Hoendiep in Groningen laat DELA een nieuw crematorium bouwen. Energiezuinig, duurzaam, circulair, aardbevingsbestendig, al deze ambities zijn samengebracht in een vrijwel volledig houten gebouw.

Lees meer...

“Meer dan een gebouw van hout”

Ontwikkelende belegger Focus Real Estate investeert in het eerste hoge houten woongebouw van Rotterdam: het woongebouw SAWA in het Lloydkwartier. Alle nieuwe bewoners wonen straks in een duurzaam houten gebouw vol groen en ruimte voor ontmoetingen.

Lees meer...

Metropoolregio Amsterdam: naar 1 op de 5 woningen in hout

Sneller en duurzamer woningen bouwen. Met minimaal 20% houtbouwwoningen vanaf 2025. Minimaal tien gemeenten en twee provincies steunen deze intentie. Deze schaalsprong zorgt voor een toename van schone, circulaire woningproductie en levert een economische impuls en meer lokale werkgelegenheid op.

Lees meer...