Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Triodos Bank heeft primeur met biobased hypotheek

Triodos Bank lanceerde recent als eerste Nederlandse geldverstrekker een hypotheek waarbij de rente gekoppeld is aan de materiaalkeuze van de woning.

Lees meer...

Samen Biobased Bouwen

De aanwezigheid van de agrarische sector, industrie en bouwers maakt van de Achterhoek dé perfecte plek voor biobased bouwen.

Lees meer...

Convenant Duurzame Woningbouw provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft de ambitie om jaarlijks 10.000 woningen te bouwen, maar wel op een duurzame, toekomstbestendige manier.

Lees meer...

Brancheavond Houttechniek

Op maandag 16 mei organiseerde het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam haar tweede brancheavond Houttechniek. Een verslag.

Lees meer...

Materialen met een minimale impact op uitputting van de aarde

De Achterhoek is vanwege de aanwezige agrarische branche die grondstoffen als stro, vlas en hennep kan produceren dé plek voor biobased bouwen.

Lees meer...

Well House ademt gezondheid en flexibiliteit

Er is nog geen plank vertimmerd en toch is Well House al een landmark voor Zuidas te noemen. Het waarom leest u in dit artikel.

Lees meer...

Weener XL: geprefabriceerd en bovendien circulair

’s-Hertogenbosch kiest voor een circulair onderkomen voor Weener XL. Laminated Timber Solutions zorgt de massief houten dragende constructie.

Lees meer...

Beperk CO2-uitstoot door gebruik van hout

Houtbouw is nog steeds in opkomst, vooral vanwege de circulaire voordelen. Bedrijven die een steentje willen bijdragen aan het beperken van de CO2-uitstoot kiezen daarom voor hout. Een van de meeste recente voorbeelden is een nieuwe bedrijfshal met kantoor van RPP Kunststofoplossingen in het Overijsselse Nieuwleusen.

Lees meer...

Biobased Inkopen - De Nationale inkoopdatabase Biobased Producten

Het Rijk heeft bepaald dat het aankoopbeleid van overheden fors moet verduurzamen. Maar hoe kom je aan de juiste informatie?

Lees meer...

Houten Hotel Almere

Het bekende houten restaurant in Almere Buiten wordt eind dit jaar getransformeerd tot een houten hotel. En FLETTS® is er van ontwerp tot uitvoering.

Lees meer...