Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Overtuigend pleidooi voor houtbouw

De toepassing van hout biedt oplossingen voor verschillende hedendaagse opgaven, zoals klimaatverandering, de woningbouw- en stikstofcrisis en de realisatie van een circulaire economie. Een pleidooi van brancheorganisaties moet helpen beslissers op het juiste spoor te zetten.

Lees meer...

Het ‘nieuwe wonen’ zet voet aan wal op Texel

Energiezuinig, gezellig en een beetje tegendraads. Zo wonen de mensen in Buurtskap de Tuunen in Den Burg, Texel. In comfortabele houten woningen die zodanig zijn gerangschikt dat ze naast een kleine privé buitenruimte gezamenlijke erftuinen en schuren hebben.

Lees meer...

Gevels voor woningen uit 93% stro, 6% hout en 1% staal

Eén miljoen extra woningen; dat is de maatschappelijke opgave. “Bouw ze dan op een goede manier. Bijvoorbeeld volledig circulair, zonder CO2 en stikstofuitstoot en met een gezond binnenklimaat. Dat kan door deze woningen rondom in stro te bouwen.”

Lees meer...

"Houtconstructies verdienen aandacht”

Hout is een complex bouwmateriaal. Daarom is kennis essentieel, benadrukt Joop Raadschelders, voorzitter Vereniging van HoutConstructeurs (VHC).

Lees meer...

Biobased bouwmaterialen: gamechanger in energietransitie

Van het blussen van maatschappelijke branden qua CO2, stikstof en circulariteit met zaken als zonnepanelen, gasloze installaties en secundaire grondstoffen naar een biobased bouwmethode die op voorhand maatschappelijke problemen oplost.

Lees meer...

Industriële productie van eerste all-electric CLT woongebouw

Het appartementengebouw M’DAM in Monnickendam wordt door het gebruik van hout en het eigentijdse installatieconcept één van de meest duurzame en circulaire houten woongebouwen van Nederland.

Lees meer...

Van grondlegger tot koploper in prefab houtskeletbouw

Prefab houtskeletbouw blijkt al decennialang een snelle, betaalbare en milieuvriendelijke bouwmethode met weinig faalkosten. Op industriële wijze geproduceerd: hoogwaardig, efficiënt en duurzaam. Zoals op de hightech productielijn van VDM Woningen.

Lees meer...

Duurzaam Fins hout schittert in Tokyo

Tijdens de Olympische Zomerspelen en Paralympische Spelen in 2021 vormt het Metsä-paviljoen in Tokyo de thuisbasis van de Finse nationale teams.

Lees meer...

Dutch Design Week katalysator voor circulair ontwerpen en bouwen

‘Radicaal opnieuw durven kijken naar het ontwerpen en bouwen van een woning’; met die uitdaging zijn pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen aan de slag gegaan.

Lees meer...

Houtbouw: een duurzame oplossing voor een urgent probleem

Bouwen met hout kent een vergelijkbaar rendement als bouwen met beton, maar leidt tot een veel lagere CO2-uitstoot. Houtbouw is daarmee interessant voor beleggers die zowel financieel als maatschappelijk rendement willen realiseren. (Uit: Financial Investigator, nummer 5, 2020)

Lees meer...