Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2022

Bouw houten kolos The Future Level start in 2023

“Vergelijk het met een wandeling door het bos. Alleen de begane grond en de eerste verdieping hebben een betonnen constructie.”

Lees meer...

Meer mogelijkheden hypotheek voor houten huis

Kopers van een houten huis krijgen meer mogelijkheden voor de financiering van hun woning

Lees meer...

Biobased prefab draagt bij aan emissiearm bouwen

TNO participeert in de rijksplannen voor emissieloos bouwen in een achttal deelprojecten waarin ook houtbouw en biobased aan de orde komen.

Lees meer...

Circulaire en van 100% restafval gemaakte gevelbekleding

Innodeen levert een circulair en weerbestendig biobased composiet voor de gevel dat niet degradeert, volledig circulair is en permanent CO2 opslaat.

Lees meer...

De bouwmaterialen van morgen

Tijdens het grootste designevenement van Noord-Europa presenteerden ruim 2.600 ontwerpers hun werk en concepten aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op 120 locaties in Eindhoven.

Lees meer...

Bewoners PUUR Wonen ontvangen materialenpaspoort woning

Halverwege oktober ontvingen de bewoners van de eerste dertig woningen hun persoonlijke paspoort.

Lees meer...

Rothoblaas: dé plek voor knowhow

Rothoblaas is naast leverancier van bevestigingstechnieken voor houtbouw vooral pleitbezorger voor gebruik van hout.

Lees meer...

Bouwvrijstelling stikstof van tafel, maar geen algehele bouwstop

De bouwvrijstelling stikstof voldoet niet aan het Europese natuurbeschermingsrecht.

Lees meer...

Start-up geeft mest bestemming als bouwmateriaal

BioBuilder ziet organische mest als kansrijke grondstof voor een biobased isolatiemateriaal.

Lees meer...

Gebruik maken van onuitputbare grondstoffen

FAAY is een zelfstandig Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van prefab wand- en plafondsystemen voor de zakelijke markt.

Lees meer...

Nieuwe subsidie voor versnellen circulaire woningbouw

Op 5 september 2022 opende de provincie Gelderland de nieuwe tenderregeling Natuurlijk sneller bouwen.

Lees meer...

Gemeenten kunnen extra stikstofuitstoot vermijden met houtbouw

Er is hout genoeg. Alleen al in Nederland hebben we voldoende hout om 20.000 huizen te bouwen.

Lees meer...

Graag uw aandacht voor vakbeurs PREFAB

Industrieel en modulair bouwen en renoveren draagt bij aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken rondom bouwen.

Lees meer...

Slimme huizenfabriek verlaagt CO2-uitstoot

We zijn er druk mee: CO2-reductie. Plegt-Vos realiseert door volledig gerobotiseerd te bouwen en gebruik te maken van hout een reductie tot zo’n 80%.

Lees meer...

Atelier de l’Avenir, circulair en evolutief bouwen met prefab elementen

Binnen een week een volledige woning bouwen die op elk moment uit te breiden of in te krimpen is? Atelier de l’Avenier maakt het waar.

Lees meer...

Een nieuwe bouwcultuur

Het college van Rijksadviseurs wil met het programma Een nieuwe bouwcultuur biobased en natuurinclusief bouwen stimuleren.

Lees meer...

Carbon accounting for building materials

Over de klimaatimpact van biobased bouwmaterialen zoals hout lopen de meningen sterk uiteen. Sommige partijen vinden dat biobased materialen en hun CO2-footprint in een gunstiger daglicht staan dan terecht is.

Lees meer...

Holland Houtland maakt Biobased bouwen Bedrijvengids voor Noord-Brabant

Holland Houtland komt binnenkort met een opvolger van de #biobasedbouwenbedrijvengids.  Voor de Provincie Noord-Brabant brengt zij de biobased concepten en componentenmarkt in kaart.

Lees meer...

Steeds meer subsidie en fiscale steun voor circulaire economie

Opvallend: de circulaire projecten die rekenen op overheidsondersteuning gaan vooral over recycling en afvalstromen.

Lees meer...

Triodos Bank heeft primeur met biobased hypotheek

Triodos Bank lanceerde recent als eerste Nederlandse geldverstrekker een hypotheek waarbij de rente gekoppeld is aan de materiaalkeuze van de woning.

Lees meer...

Samen Biobased Bouwen

De aanwezigheid van de agrarische sector, industrie en bouwers maakt van de Achterhoek dé perfecte plek voor biobased bouwen.

Lees meer...

Convenant Duurzame Woningbouw provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft de ambitie om jaarlijks 10.000 woningen te bouwen, maar wel op een duurzame, toekomstbestendige manier.

Lees meer...

Brancheavond Houttechniek

Op maandag 16 mei organiseerde het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam haar tweede brancheavond Houttechniek. Een verslag.

Lees meer...

Materialen met een minimale impact op uitputting van de aarde

De Achterhoek is vanwege de aanwezige agrarische branche die grondstoffen als stro, vlas en hennep kan produceren dé plek voor biobased bouwen.

Lees meer...

Well House ademt gezondheid en flexibiliteit

Er is nog geen plank vertimmerd en toch is Well House al een landmark voor Zuidas te noemen. Het waarom leest u in dit artikel.

Lees meer...

Weener XL: geprefabriceerd en bovendien circulair

’s-Hertogenbosch kiest voor een circulair onderkomen voor Weener XL. Laminated Timber Solutions zorgt de massief houten dragende constructie.

Lees meer...

Beperk CO2-uitstoot door gebruik van hout

Houtbouw is nog steeds in opkomst, vooral vanwege de circulaire voordelen. Bedrijven die een steentje willen bijdragen aan het beperken van de CO2-uitstoot kiezen daarom voor hout. Een van de meeste recente voorbeelden is een nieuwe bedrijfshal met kantoor van RPP Kunststofoplossingen in het Overijsselse Nieuwleusen.

Lees meer...

Biobased Inkopen - De Nationale inkoopdatabase Biobased Producten

Het Rijk heeft bepaald dat het aankoopbeleid van overheden fors moet verduurzamen. Maar hoe kom je aan de juiste informatie?

Lees meer...

Houten Hotel Almere

Het bekende houten restaurant in Almere Buiten wordt eind dit jaar getransformeerd tot een houten hotel. En FLETTS® is er van ontwerp tot uitvoering.

Lees meer...

Ontwerp en constructie van de hoogste houten hybride woontoren van Nederland

HAUT is Arups eerste houten hybride woontoren van deze hoogte. Het iconische gebouw is met de International BREEAM Award.

Lees meer...

Houten woningen in Hof van Duurzaamheid

In 2021 is in Amersfoort-Noord Treetek begonnen aan het Hof van Duurzaamheid. De veertig eengezinswoningen zijn in 2021 gebouwd en de zeven urban villa’s worden in januari 2022 in deze duurzame wijk gebouwd volgens de CLT-methode.

Lees meer...

Nieuwe datum voor inwerkingtreding Omgevingswet en WKB

“Wanneer we de wetten op 1 juli zouden laten ingaan, zouden we een valse start maken.” aldus Wkb adviseur Casper Busschbach. “En die kunnen we gezien de opgave niet gebruiken.”

Lees meer...

Friese partijen gaan voor biobased isolatiepact

Op 9 maart jl. ondertekenden ruim dertig partijen het Biobased Isolatiepact van Friesland. Het doel? Samen met Friese (bouw)partners in nieuw- en verbouw versnelling brengen in het besparen van fossiele brandstoffen, het vastleggen van CO2 en het realiseren van een gezond binnenklimaat.

Lees meer...

Beschikbaarheid hout en houtproducten loopt terug door EU sancties Rusland en Belarus

De Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) betreurt de inval van Rusland in Oekraïne en het steeds verder toenemende geweld dat de inwoners van Oekraïne treft.

Lees meer...

Circulaire Hero, een verantwoordelijke titel

Hoe zetten we een revolutie in gang die exponentieel door het land raast? Sandra Nap legt in haar open brief Hugo de Jonge het vuur aan de schenen.

Lees meer...

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch – eindelijk – weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren inmiddels uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 2 voortekenen zijn goed: een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

Bouwelementen van stro en hout

“We zijn in staat de Nederlandse markt te voorzien van het perfecte biobased alternatief voor reguliere bouw. Maar er is nog een wereld te winnen.”

Lees meer...

De Veluwse Proeftuin

In dit woonproject wordt volop gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen waarmee de woningen zich naar het omliggende landschap voegen.

Lees meer...

MRA gaat voor hout

Vanaf 2015 is 20% van de woningproductie in de Metropoolregio Amsterdam van hout en andere biobased materialen, zo vertelt het Green Deal Convenant Houtbouw waar de gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam, de provincies Noord-Holland en Flevoland, de rijksoverheid, ontwikkelaars, institutionele beleggers, woningcorporaties en bouwers, alsmede kennisinstellingen en andere betrokken partijen hun handtekening onder hebben gezet.

Lees meer...

SHM-gids: over snel hernieuwbare materialen 

Voor wie nog geen kennis heeft genomen van de SHM-gids en wel geïnteresseerd is in kennis en toepassing van snel hernieuwbare materialen, lees snel verder.

Lees meer...

Het is bijna zover: de week van de Circulaire Economie

Van 7 tot en met 12 februari organiseert Het Versnellingshuis -een samenwerking van het Ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland- de week van de Circulaire Economie.

Lees meer...

The Lighthouse Joensuu Project is het hoogste gebouw van hout in Finland

In de Finse studentenstad Joensuu staat sinds eind 2019 een opvallend flatgebouw dat veertien verdiepingen telt en bijna vijftig meter hoog is. In het pand zitten 117 appartementen voor studenten.

Lees meer...

Hybride bouwen: niet zo ingrijpend, wel effectief

De weg naar een duurzamer bouwsector bewandel je het beste met kleine stapjes, aldus Bas Meeuwissen die graag een lans breekt voor hybride bouwen.

Lees meer...