Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

De Veluwse Proeftuin

Fotocredits: MIX Architectuur

Op het terrein van de voormalige Mauritskazerne in Ede ontstaat dé foodontmoetingsplek van Nederland. Het World Food Center huisvest vanaf 2023 met de agrifoodsector verbonden bedrijven. Daarnaast komen er in het gebied ook zeshonderd woningen en verschillende evenementenlocaties. Een van de wijken van het World Food Center is De Veluwse Proeftuin. Een plek direct aan de grens met het Sysseltse bos.

Houten frames

De Veluwse Proeftuin staat voor luxe wonen op een pure manier. Er wordt volop gebruik gemaakt van natuurlijke materialen waarmee de woningen zich naar het omliggende landschap voegen. De verbondenheid met de natuur is bij de appartementen langs de bosrand straks letterlijk zichtbaar. Houten frames met geïntegreerde plantenbakken brengen de natuur bijna tot in de woning! De frames met planten zorgen voor een natuurlijke zonwering en versterken de biodiversiteit. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt om de planten te voorzien van water.

Groene turfdaken

Passend bij het WFC-karakter krijgen de twee- en driebeukige appartementen die aan de centrale as liggen naast het overdekte terras een wintertuin met wasbak en werkbank. Glazen vouwwanden creëren een tussenklimaat om ook in de koudere periodes planten en groenten op het terras te laten groeien. De glazen wanden van de wintertuinen gecombineerd met de houten lamellen voor de terrassen geven het gebouw een interessante gevel met wisselende dieptes en spiegeling.

Door het gebouw getrapt uit te voeren is aan de boszijde ruimte voor royale daktuinen voor de penthouses. De groene turfdaken krijgen beplanting die vogels en insecten van voedsel voorzien. De L-vormige woonkamers omarmen de daktuin en bieden aan alle zijden uitzicht over de Veluwe. De brede overstekken en terrassen geven een luxueus villagevoel.

Ga terug