Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Houten tribunetrap als centraal ontmoetingspunt in schoolgebouw

Beton voor de constructie van de Wolfert Lansing school en hout voor onder meer de grote tribunetrap in het atrium. De school is gerealiseerd in een modulair bouwsysteem.

Lees meer...

Prefab houten modules voor groene woonbuurt Silvolde

Op een voormalige fabriekslocatie in Silvolde komt de natuurrijke woonbuurt Rivierduinen. MIX architectuur maakte het ontwerp van de 59 woningen die worden opgebouwd uit prefab houtbouwmodules van Barli.

Lees meer...

Ronde houten kapconstructie voor appartementengebouw

Voor Westduin Lodge is Sint Maartenszee heeft Houtbouw ’t Zand houten kappen in een ronde vorm geprefabriceerd. Met het plaatsen van deze kapelementen heeft het appartementencomplex z’n hoogste punt bereikt

Lees meer...

Kalkhennep voor gevels gerenoveerd gemeentehuis Voorst

Bij de renovatie en verduurzaming van het  Huis van de gemeente Voorst heeft De Twee Snoeken gekozen voor van biobased materialen, waaronder kalkhennep als gevelbekeding.

Lees meer...

Hybride sandwichelementen combineren beton en hout

Hybride bouwen biedt bouwbedrijven een duurzamere manier van bouwen zonder hun huidige bouwmethoden te veranderen. 

Lees meer...

Iconisch huis met 100 duurzame bouwmaterialen

Op de Dutch Design Week, die eind oktober werd gehouden, werd een huis gepresenteerd dat volledig in biobased materialen en circulaire bouwmethoden is opgetrokken

Lees meer...

Bekroning voor recycling materialen waaronder hout van oude dakramen

Geen dakramen op de afvalberg, maar recyclen en hergebruiken in nieuwe producten. VELUX Nederland heeft met z’n 'take-back recyclingdienst' de titel ‘Fabrikant van de Toekomst 2021 gewonnen’.

Lees meer...

Hout en kalkhennep als aanvulling op hergebruikt betoncasco

Het hergebruikte betonnen casco van het duurzame Huis van de Gemeente Voorst wordt aangevuld met een nieuwe, gelamineerde houtconstructie. Deze nieuwbouw verrijst op de locatie van het voormalige entreeplein en huisvest de nieuwe publiekshal en raadzaal.

Lees meer...

Alom natuurlijke elementen in eco-school De Verwondering

In het ontwerp van de basisschool De Verwondering in Almere staat hout centraal. Voor de verduurzaamde houten gevel is NobelWood gekozen en de grote pilaren zijn gemaakt van larikshout uit Nederlandse bossen.

Lees meer...

Natuurbeleving vanuit bijzondere waterwoningen in Rotterdam

In Rotterdam zijn de waterwoningen van het project Kade van Agata opgeleverd. MIX architectuur maakte het ontwerp voor de zes woningen in opdracht van Nederlandse Bouw Unie (NBU).

Lees meer...