Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant Rothoblaas: "Geloven in de kracht van onderzoek en ontwikkeling"

Uit de themanieuwsbrief ‘Verbindingstechnieken’


Rothoblaas, een wereldwijd opererend bedrijf uit de Italiaanse Alpen, is een toonaangevende maker van hoogtechnologische oplossingen voor de sectoren zwaar en massief hout, energie-efficiëntie, netto nul en andere betere bouwpraktijken en vertelt in dit artikel over haar perspectief inzake verbindingstechnieken.

Wat zijn volgens jullie belangrijke aandachtspunten in het bouwen met hout en andere biobased materialen gelet op de verbindingstechnieken?

Bij het bouwen met hout en andere biobased materialen zijn goed ontwerp en engineering van cruciaal belang. Hout an sich, is een veelzijdig materiaal dat, dankzij zijn eigenschappen, goed bestand is tegen druk- en trekkrachten, maar het zijn uiteindelijk de verbindingen die de stabiliteit en duurzaamheid van een constructie bepalen. Belangrijke aandachtspunten zijn daarom onder meer:

  • Duurzaamheid: het gebruik van verbindingstechnieken die de levensduur van de constructie verlengen en de impact op het milieu minimaliseren.
  • Draagvermogen en weerstand: het ontwikkelen van verbindingen die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en seismische activiteit, waardoor houtbouw een betrouwbare optie wordt in diverse klimaatzones.
  • Efficiëntie: het verbeteren van bouwprocessen door middel van prefab-elementen en geavanceerde verbindingstechnieken, wat resulteert in snellere bouwtijden en lagere kosten.

Welke innovaties zien jullie op het gebied van verbindingsproducten ontstaan of hebben jullie recentelijk doorgevoerd?

Bij Rothoblaas geloven we in de kracht van onderzoek en ontwikkeling, waardoor we continu streven naar verbetering van prestaties van houtconstructies. Aantal innovaties die de bezoekers kunnen verwachten zijn slimme verbindingssystemen als TC Fusion en Alumega, die niet alleen de structurele integriteit verbeteren, maar ook de flexibiliteit bieden om aan verschillende ontwerpvereisten te voldoen.

Welke oproep zou je aan de houtbouwmarkt willen doen op het gebied van engineering en verbindingstechniek?

Onze oproep aan de houtbouwmarkt is om blijvend te investeren in engineering en verbindingstechniek. Door optimaal ontwerp en juiste producten, kunnen we de mogelijkheden van houtbouw maximaliseren en tegelijkertijd voldoen aan de steeds strengere eisen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en prestaties.

Jullie zijn exposant bij HOUTBOUW 2024 wat kan de bezoeker van jullie verwachten?

Als exposant bij HOUTBOUW 2024 kijken we ernaar uit om onze nieuwste producten en technologieën te presenteren. Bezoekers kunnen onze innovatieve systemen ontdekken tijdens persoonlijke gesprekken met onze experts, waarin we graag inzichten delen en vragen beantwoorden over de toepassing van onze producten in specifieke projecten.

Ontmoet Rothoblaas in Hal 1: stand 1.D096.

Ga terug