Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Well House ademt gezondheid en flexibiliteit

Er is nog geen plank vertimmerd en toch is Well House al een landmark voor Zuidas te noemen. Het waarom leest u in dit artikel.

Lees meer...

Weener XL: geprefabriceerd en bovendien circulair

’s-Hertogenbosch kiest voor een circulair onderkomen voor Weener XL. Laminated Timber Solutions zorgt de massief houten dragende constructie.

Lees meer...

Beperk CO2-uitstoot door gebruik van hout

Houtbouw is nog steeds in opkomst, vooral vanwege de circulaire voordelen. Bedrijven die een steentje willen bijdragen aan het beperken van de CO2-uitstoot kiezen daarom voor hout. Een van de meeste recente voorbeelden is een nieuwe bedrijfshal met kantoor van RPP Kunststofoplossingen in het Overijsselse Nieuwleusen.

Lees meer...

Biobased Inkopen - De Nationale inkoopdatabase Biobased Producten

Het Rijk heeft bepaald dat het aankoopbeleid van overheden fors moet verduurzamen. Maar hoe kom je aan de juiste informatie?

Lees meer...

Houten Hotel Almere

Het bekende houten restaurant in Almere Buiten wordt eind dit jaar getransformeerd tot een houten hotel. En FLETTS® is er van ontwerp tot uitvoering.

Lees meer...

Ontwerp en constructie van de hoogste houten hybride woontoren van Nederland

HAUT is Arups eerste houten hybride woontoren van deze hoogte. Het iconische gebouw is met de International BREEAM Award.

Lees meer...

Houten woningen in Hof van Duurzaamheid

In 2021 is in Amersfoort-Noord Treetek begonnen aan het Hof van Duurzaamheid. De veertig eengezinswoningen zijn in 2021 gebouwd en de zeven urban villa’s worden in januari 2022 in deze duurzame wijk gebouwd volgens de CLT-methode.

Lees meer...

Nieuwe datum voor inwerkingtreding Omgevingswet en WKB

“Wanneer we de wetten op 1 juli zouden laten ingaan, zouden we een valse start maken.” aldus Wkb adviseur Casper Busschbach. “En die kunnen we gezien de opgave niet gebruiken.”

Lees meer...

Friese partijen gaan voor biobased isolatiepact

Op 9 maart jl. ondertekenden ruim dertig partijen het Biobased Isolatiepact van Friesland. Het doel? Samen met Friese (bouw)partners in nieuw- en verbouw versnelling brengen in het besparen van fossiele brandstoffen, het vastleggen van CO2 en het realiseren van een gezond binnenklimaat.

Lees meer...

Beschikbaarheid hout en houtproducten loopt terug door EU sancties Rusland en Belarus

De Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) betreurt de inval van Rusland in Oekraïne en het steeds verder toenemende geweld dat de inwoners van Oekraïne treft.

Lees meer...