Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Sustainer en VORM delen disruptieve ambitie


Samen werken de digitale bouwsystemen-ontwikkelaar en bouwende projectontwikkelaar aan een slimme en duurzame oplossing, om de kostprijs en milieu-impact van binnenstedelijke nieuwbouwwoningen drastisch te verlagen. Zij zijn ervan overtuigd dat de winnende route parametrisch, modulair en van hout is. Vanuit vertrouwen zetten zij op 13 juni vanuit een gedeelde overtuiging de handtekening onder een langdurig partnership. Het begin van een nieuw tijdperk waar houtbouw de duurzame standaard is.

VORM en Sustainer gaan voor binnenstedelijke hoogbouw. Modulair en van hout. Het modulaire concept vraagt om een disruptief proces, waar digitalisering absoluut nodig is. Hier vinden beide organisaties elkaar. Een natuurlijke voorliefde voor innovatie, waar een duurzame houtbouwambitie aan ten grondslag ligt. De eerste projecten, zoals Timber in Rotterdam, GROEI! in Amsterdam en BoogieWOOD in Den Haag liggen al op de plank.

Industrieel maatwerk

Beide partijen kiezen bewust voor dit partnership. Gert van Vugt, CEO Sustainer vertelt: ”De meeste bedrijven in de vastgoedsector kiezen óf voor standaard woonconcepten die industrieel te produceren zijn, óf unieke binnenstedelijke projecten die je traditioneel realiseert. De gedeelde overtuiging van VORM en Sustainer en de basis van onze samenwerking is dat je niet hoeft te kiezen, maar je proces zo moet organiseren dat je industrieel maatwerk kunt leveren om duurzaam en betaalbaar te kunnen bouwen. Om dat daadwerkelijk te gaan doen moet je daadkracht hebben. En dat is echt typerend voor VORM.”

Schaalbaar, betaalbaar, duurzaam en haalbaar

Of we nu te maken hebben met het volgende eentonige, saaie modulaire aanbod? De standaardisatie van VORM en Sustainer zit in het gedigitaliseerde systeem, waar ieder aandeel van partners zorgvuldig op elkaar wordt afgestemd. Zo werken alle partners in een project volgens een gestandaardiseerde methodiek samen, zonder dat dit ten koste gaat van maatwerk. Ook bij complexe projecten. Wouter Disseldorp van VORM vertelt: “In ons nieuwe model gaan we juist niet allemaal dezelfde houten gebouwen zien. We bieden met onze aanpak een oneindige variatie aan plattegronden. Niet saai of standaard, maar schaalbaar en daarmee ook haalbaar. Wij kunnen met modulaire houtbouw interessante en duurzame gebouwen maken. Gaaf om te zien, binnenstedelijk, van hoge kwaliteit én betaalbaar. Dat kan alleen in een samenwerking met een sterk fundament, wat wij gevonden hebben in het 3D-systeem van Sustainer.”

Op de vraag of VORM dan alleen nog maar houten woningen gaat bouwen vertelt Hans Meurs, CEO VORM: “Nee, dat niet. Er blijft ook zeker ruimte voor (circulair) beton. Maar als je het mij vraagt, dan zal de woningbouw over niet al te lange tijd worden gedomineerd door houtbouw. Het moet. Het moet duurzamer én betaalbaarder en houtbouw draagt hieraan bij. Nederland komt anders niet voldoende vooruit.”

Bron: vorm.nl

Ga terug