Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Hergebruikte spanten als beeldbepalende constructie van paviljoen

Het paviljoen KEVN in Eindhoven is grotendeels opgebouwd uit hergebruikte bouwmaterialen, waaronder houten spanten die nutteloos bleken voor de bouw van een kippenschuur.

Lees meer...

Krachtig silhouet van woningen past bij dorpskern Amerongen

De zes geschakelde villa’s op het Amerongse Dorpshuisplein tonen krachtig én vriendelijk dankzij de vormgeving door MIX architectuur en het zichtbare gebruik van hout.

Lees meer...

Houten-hybride kantoorgebouw biedt gezonde, duurzame werkomgeving

De contouren van het houten-hybride kantoorgebouw voor DPG Media in Ouder-Amstel worden zichtbaar. Drie maanden geleden is met de bouw gestart van Mediavaert, dat één van de grootste houten-hybride kantoren ter wereld wordt.

Lees meer...

“Opschalen in houtbouw is mogelijk”

Bouwen met hout is concurrerend en heeft de mogelijkheid te voldoen aan alle Bouwbesluit- en BENG-eisen. Dat blijkt uit de recent verschenen ‘Rapportage Woningbouw in hout’.

Lees meer...

Fysiek en geestelijk welbevinden dankzij houtbouwwoning

Woningen die gezonder zijn om in te leven en die beter zijn voor de wereld. Het concept Mijn Houten Huis is ontworpen volgens biologische principes en wordt gebouwd met biobased materialen.

Lees meer...

Via parametrisch ontwerp en robotisering naar verwerking van resthout

“We zijn heel erg op zoek naar nieuwe productietechnieken in relatie tot circulair bouwen. We kunnen meerwaarde geven aan circulariteit door robots in te zetten die van resthout specifieke producten maken.”

Lees meer...

Gestandaardiseerde houten modules als basis voor gevarieerde woningen

In de Hengelose Es zijn 4 bijzondere houtbouwwoningen opgeleverd. Gebouwd met kant-en-klare modules met woonkamer, keuken, entree/n toilet en slaapkamers. Elke dag ontstond zo een complete woning van 150 m2.

Lees meer...

Snelle realisatie van grootschalig houten woongebouw

De bouw van het woongebouw M’DAM in Monnickendam vordert gestaag. Met dank aan de geprefabriceerde houtbouwappartementen die compleet uit de fabriek worden aangevoerd en op de bouwplaats worden gestapeld tot een U-vormig gebouw.

Lees meer...

Bestaande buurt aardgasvrij met comfortabele houtskeletbouwwoningen

Comfortabel, duurzaam en als eerste bestaande buurt in Nederland van het aardgas af. In de buurt Jerusalem in Nijmegen realiseert Talis 220 nieuwe sociale huurwoningen in houtskeletbouw op de fundering van de bestaande woningen.

Lees meer...

Houtbouw: één stap terug, twee stappen vooruit

Het was op televisie: een aannemer die aangaf dat hij voor een simpele panlat van 29 cent per m1 nu al het dubbele moest betalen. Het betekent geen streep door houtbouw. Want ten eerste stijgen de prijzen van alle bouwmaterialen en ten tweede zijn er al (Zweedse) verwachtingen omtrent prijsstabilisatie.

Lees meer...