Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

FAAY Vianen in de spotlight

Exposant in de spotlight

"Faay is een 100% Hollands familiebedrijf en produceert al ruim vijftig jaar duurzame milieuvriendelijke oplossingen met als specialisme prefab wanden met een kern van vlas. Faay is koploper en aanjager in circulariteit. Bouwen met biobased materialen moet de norm worden."

"Met onze biobased oplossingen willen een verschil maken voor bouwers en bewoners en bijdragen aan het creëren van gezonde gebouwen met duurzaam rendement. Hierbij hanteren wij als uitgangspunt kwaliteit wint altijd."

"Faay produceert milieuvriendelijke wanden met een kern van vlasscheven. Vlas is één van de oudste en duurzaamste vezelplant ter wereld. Daarnaast is het een onuitputtelijke grondstof die hernieuwbaar, herwinbaar en milieuvriendelijk (biobased) is. Vlas neemt CO2 op  -580 kg m3 per wand- en zorgt bovendien voor een gezond en prettig binnenklimaat."

"De overheid wil dat de Nederlandse economie in 2050 voor honderd procent circulair is Het roer moet om. Hiervoor moeten we omschakelen van een lineair naar een circulair businessmodel. Bij Faay hebben we die omslag met de meest duurzame wand van Nederland al gemaakt."

"De Faay-wand heeft een lange levensduur, de panelen zijn volledig recyclebaar en kunnen na gebruik gemakkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt in andere bouwprojecten. De wand kan maar liefst zeven keer worden hergebruikt met de laagste milieukosten van alle soorten binnenwanden. Het hergebruik minimaliseert afval en bevordert een circulaire economie. Daarbij is er slechts een eenmalige investering in grondstoffen en worden de milieukosten maar één keer berekend."

"Circulariteit vraagt van iedereen een andere mindset. Het is mooi om te zien dat circulariteit en duurzaamheid voor de nieuwe generatie bouwers volkomen vanzelfsprekend is. Wij merken dat de bouw daar meer open voor staat en bewustere keuzes maakt in bouwmethoden en materialen. Hoogwaardige toepassingen van hout en andere biobased materialen zullen in de toekomst een significante bijdrage leveren aan een schonere bouw(industrie). De beurs HOUTBOUW sluit hierbij uitstekend aan."

"Wij kijken er naar uit bouwers, montagebedrijven, architecten en adviesbureaus op onze stand te ontmoeten, te informeren en te inspireren om zo samen hét verschil te maken."

Ontmoet Faay op HOUTBOUW 2024, standnummer: 1.B090.

Ga terug