Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

DELA’s meest duurzame crematorium in 100% houtbouw

Aan het Hoendiep in Groningen laat DELA een nieuw crematorium bouwen. Energiezuinig, duurzaam, circulair, aardbevingsbestendig, al deze ambities zijn samengebracht in een vrijwel volledig houten gebouw.

Lees meer...

“Meer dan een gebouw van hout”

Ontwikkelende belegger Focus Real Estate investeert in het eerste hoge houten woongebouw van Rotterdam: het woongebouw SAWA in het Lloydkwartier. Alle nieuwe bewoners wonen straks in een duurzaam houten gebouw vol groen en ruimte voor ontmoetingen.

Lees meer...

Metropoolregio Amsterdam: naar 1 op de 5 woningen in hout

Sneller en duurzamer woningen bouwen. Met minimaal 20% houtbouwwoningen vanaf 2025. Minimaal tien gemeenten en twee provincies steunen deze intentie. Deze schaalsprong zorgt voor een toename van schone, circulaire woningproductie en levert een economische impuls en meer lokale werkgelegenheid op.

Lees meer...

Keer op keer vrij indeelbare woningen

Vernieuwend en gedurfd, zo luidt menig juryrapport van architectuurwedstrijden voor zowel Top-Up als PATCH22, twee opvallende gebouwen in houtbouw in Amsterdam-Noord. Met opvallende aspecten als vrije indeelbaarheid, hoge verdiepingen, grote buitenruimten en een zichtbare houten draagstructuur.

Lees meer...

Een woning die evolueert naar toekomstige gebruikswensen

De bouwmethode CIMEDE kenmerkt zich niet alleen door toepassing van duurzame houtskeletbouwelementen, de kracht is met name het circulaire en evolutieve karakter: de elementen zijn in z’n geheel te demonteren en te hergebruiken bij een verbouwing van het pand of in een ander project.

Lees meer...

Invest-NL start marktverkenning biobased bouwen. Doe mee!

Holland Houtland voert voor Invest-NL een 0-meting uit voor biobased bouwen. Bent u architect, projectontwikkelaar, groothandel of aannemer? Vul dan de enquête in!

Lees meer...

Portemonnee gaat ook in richting van hout wijzen

De bouw laat zich vooral door tradities en de portemonnee leiden en mede daarom blijft het aandeel houtbouw woningen nog achter. “Maar hout heeft een enorme potentie. Als je de concepten voor houtbouwwoningen ziet, dan wordt door de grootschalige opschaling een houtbouwwoning straks goedkoper dan een traditioneel gebouwde woning.”

Lees meer...

Sociale huurwoningen uit de fabriek

Kant-en-klare houten appartementen in groottes van 45 tot 80 m2 woningoppervlakte, horizontaal of verticaal tot 5 bouwlagen te schakelen. Corporatie Wonen Limburg heeft met producent FLETTS een intentieovereenkomst gesloten voor twee pilotprojecten met sociale huurwoningen.

Lees meer...

Houtbouwrevolutie in Rotterdam

Exceptioneel aan SAWA is dat het gebouw het eerste volledig houten (CLT) woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam is. Daarnaast is het gebouw onderscheidend door de royale groene terrassen, waarmee het gebouw de biodiversiteit van de wijk versterkt.

Lees meer...

Zweeds dorpje in Nederlandse groeistad

Bolderburen en Hazelhoeve, ecologische dorpjes met een variëteit aan typen woningen, van de kenmerkende Zweedse houtbouw villa’s tot tiny houses, eveneens in hout. Die Scandinavische sfeer vind je in Oosterwold in Almere.

Lees meer...