Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Duurzaam bouwen is geen rocket science


Aan oldskool denken hebben ze bij Boom een broertje dood. Newskool denken -op grote schaal kennis delen en samenwerken- daar staat dit bedrijf voor aan de lat. We praten erover met Rueben Kieffer, Director Strategic Partnerships bij Boom.

“Er zijn veel partijen die het mogelijk maken op industriële wijze met hout te bouwen. Een terechte zienswijze, want de beperking van CO2-uitstoot en de voordelen op het gebied van gezondheid, veiligheid en esthetiek zijn significant. De digitalisering van processen brengt tevens voordelen met zich mee. Het zorgt voor een toename aan nauwkeurigheid en efficiency in zowel interne als externe werkprocessen.” Boom zoekt expliciet de combinatie van bovengenoemde op. “Als een onafhankelijke technisch ontwikkelaar zien wij toekomst in de combinatie van hout en digitalisering." De positieve impact van houtgebruik op het klimaat en de positieve impact van digitalisering aan de businesskant zijn voor ons evident. Nee, daar zijn we niet uniek in. Wat ons uniek maakt, is onze onafhankelijkheid. Wij hebben geen eigen systemen, maar maken bewust gebruik van wat de markt te bieden heeft. Dat betekent dat onze opdrachtgevers vrije keus hebben in systemen, of de combinatie van deze systemen.” Bij Boom draait het dus om drie zaken: werken met hout, keuzevrijheid en digitalisering.

Focus op partnerships

Boom is naar eigen zeggen ontwerper, ontwikkelaar, bouwer en consultant in één. De groeiende catalogus van het bedrijf is daarvan het zogenaamde levende bewijs. De hoogwaardige architectuurconcepten en elementen voldoen aan alle eisen van het Bouwbesluit en zijn getest op maakbaarheid en haalbaarheid. Met andere woorden: ze kunnen direct gebouwd worden. “Dat is het directe gevolg van onze focus op partnerships. Om de kansen van houtbouw, CO2-reductie en digitalisering uit te buiten, moet de puzzel over meerdere projecten worden gelegd. Alles wat herbruikbaar is, pakken we op. Zo zijn we dag-in-dag-uit bezig met onszelf verbeteren, oplossingen slimmer maken en versnellen. De lange termijn, daar zit de winst.”

Ontmoet het team van Boom op stand 1.E102 op HOUTBOUW.

Ga terug