Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Exposant: isolatie-expert ISOCELL

Over eindigheid van grondstoffen, energieverbruik en de moeilijkheid van recycling


ISOCELL is specialist in cellulose-isolatie en biedt al bijna dertig jaar duurzame oplossingen voor de nieuwbouw en renovatie van lage-energiewoningen en passiefhuizen.

We hebben het in deze nieuwsbrief specifiek over biobased bouwen, wat kan er allemaal al?

"Isocell biedt met zijn cellulose -een biobased isolatiemateriaal- een eerstelijns recyclageproduct uit de papierindustrie dat haar nut en voordelen reeds gedurende jaren heeft bevestigd. We zijn hiermee in staat een volledige gesloten keten van boom naar meststof en terug te vormen."

Jullie zijn o.a. actief op het gebied van biobased materialen. Welke materialen leveren jullie en hoe worden die ingezet?

"Isocell is producent van biobased, FSC gelabeld cellulose isolatiemateriaal dat ingezet wordt in de nieuwbouw en renovatie. Het isolatiemateriaal wordt over het algemeen in gesloten compartimenten ingeblazen, uiteraard rekening houdend met de vochthuishouding."

Wat zijn volgens jullie belangrijke aandachtspunten bij het bouwen met biobased materialen?

"Dat loopt uiteen van de afkomst van het materiaal, tot de mate van CO2-opslag en de CO2-prestatie gedurende de levensduur, de productiewijze, de recyclebaarheid en de mate van hergebruik."

Welke oproep zou je willen doen om er gezamenlijk voor te zorgen dat de bouw meer gebruik gaat maken van biobased materialen?

"Houd rekening met de eindigheid van grondstoffen voor sommige materialen, het energieverbruik om tot eindproducten te komen en de problematiek bij het recycleren van sommige bouwmaterialen."

Jullie zijn exposant van bij HOUTBOUW 2024, wat kan de bezoeker van jullie verwachten?

"We laten de bezoeker graag met ons kennismaken. Als specialist in cellulose-isolatie en luchtdichtheid, heeft ISOCELL zich toegelegd op de belangrijkste onderwerpen op het gebied van een energie-efficiënte gebouwschil.  Alle producten in het ISOCELL-assortiment zijn nauwkeurig op elkaar afgestemde oplossingen voor een gerichte en professionele toepassing bij alle isolatie- en afdichtingswerkzaamheden.

We vertellen graag over onze innovatieve machinetechnologie voor de behandeling van cellulose-isolatie op locatie en voor prefabricage bij de constructie van houten elementen - op maat gemaakte oplossingen voor elk vereistenprofiel. Ook de ISOBLOW- inblaasmachines zetten we graag in de spotlight. Deze maken het werk van de cellulose-verbruiker eenvoudiger en efficiënter.

Alleen uitstekende cellulosevezels, krachtige blaasmachines en gebruiksvriendelijke injectie-accessoires zorgen voor een snelle en hoogwaardige verwerking. De in België geproduceerde cellulose vezel is biosourcé, Natureplus & FSC gelabeld. Wij, de ISOCELLER, hechten veel waarde aan het professioneel adviseren om de beste prijs-kwaliteitverhouding te bereiken."

Bezoek ISOCELL op HOUTBOUW: stand 1.D091.

Ga terug