Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Het advies van Natuurplus


Natuurplus houdt zich dagelijks bezig met het op een duurzame wijze isoleren en verduurzamen van (monumentale) panden. “Doe onderzoek! Ga in gesprek met verschillende partijen die hierin koploper zijn. Gebruik een specifiek project als voorbeeld en kijk wat er mogelijk is.”

We hebben het in deze nieuwsbrief specifiek over biobased bouwen, wat kan er allemaal al?

Deze vraag is wat ons betreft een hele juiste. En een bekende, want veel van onze klanten stellen dezelfde vraag. Wij houden ons al jaren dagelijks bezig met het isoleren en verduurzamen van (monumentale) panden. Tijdens het isoleren van deze panden kwamen we erachter dat isolatiemateriaal vaak niet zo duurzaam is als het lijkt. Veel producten worden gemaakt van kunststof en andere vervuilende materialen. Dat kan anders! We vertellen dan ook graag over Thermofloc, een ecologisch, volledig gecertificeerd isolatiemateriaal dat zowel toepasbaar is als na-isolatie als in houtskelet nieuwbouw. Biobased bouwen is geen droom meer, het kan nu al. We zijn ook nauw betrokken bij testfases met verschillende gewassen die nog niet in de bouw worden ingezet. Zodra er nieuwe gecertificeerde biobased isolatiematerialen op de markt zijn, schreeuwen wij het van de daken.

Jullie zijn o.a. actief op het gebied van biobased materialen. Welke materialen leveren jullie en hoe worden die ingezet?

Natuurplus is zoals gezegd de Nederlandse dealer van Thermofloc isolatie. Wij leveren zowel de (inblaas)isolatie als de bijbehorende (inblaas)techniek. Denk hierbij aan de inblaasmachines, cursussen voor het gebruik van de machines en hulp bij verschillende opbouwen en toepassingen. De Thermofloc isolatie leveren wij als cellulose, als isolatiekorrel en als vloerstortlaag. Uiteraard leveren wij ook alle bijbehorende materialen zoals kurken voor het dichten van de inblaasgaten.

Wat zijn volgens jullie belangrijke aandachtspunten bij het bouwen met biobased materialen?

Onze klanten geven aan dat een betrouwbaar product belangrijk is. Het moet voldoende getest zijn, volledig gecertificeerd zijn en goede waardes hebben. Daarnaast willen klanten graag voorbeelden uit de praktijk en de juiste ondersteuning wat betreft de toepassing van het product. Wij hameren zelf ook op een dampopen en luchtdichte verwerking. Wanneer je dit niet doet, verliest het product zijn kracht en sluit je de biobased isolatie op waardoor het product niet kan werken zoals het bedoeld is.

Welke oproep zou je willen doen om er gezamenlijk voor te zorgen dat de bouw meer gebruik gaat maken van biobased materialen?

Doe onderzoek! Ga in gesprek met verschillende partijen die hierin koploper zijn. Gebruik een specifiek project als voorbeeld en kijk wat er mogelijk is. Dat is namelijk vast meer dan je denkt! Wat Thermofloc betreft: er is al zoveel onderzoek gedaan, meer dan dertig jaar, dat het product zichzelf al heeft bewezen. We informeren je graag!

Jullie zijn exposant bij HOUTBOUW 2024, wat kan de bezoeker van jullie verwachten?

We staan paraat met informatie, certificeringen, waardes, uitleg, voorbeelden, bouwfysische voorbeelden en filmmateriaal. We beantwoorden elke denkbare vraag en helpen je de juiste weg naar biobased bouwen te nemen. Op onze stand kun je natuurlijk ook het product zelf en de techniek erachter zien. In welke fase je je ook bevindt, we staan voor je klaar!

Bezoek Natuurplus op HOUTBOUW: stand 1.D097.

Ga terug