Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Bezoekersregistratie OPEN

Vastgoed upgraden en biobased bouwen centraal op vakbeurzen in mei

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.

Leren en leren kennen

Wijzer worden en bruikbare contacten leggen, daar draait het er om. Op bedrijfs- en productniveau kan dat bij de exposanten. En vakinhoudelijk bij uitstek tijdens de tientallen presentaties, workshops, talkshows en debatten op de 3 hoofdpodia en in de praktijktheaters: ruim 125 sprekers delen daar hun kennis en visie.

Koplopers en een rijk aanbod

Op MONUMENT bemannen koplopers als Kokon Architectuur & Stedenbouw, SuperFOIL, Stucgilde, Lei Import en Monuscan een stand, op HOUTBOUW staan bedrijven als Dura Vermeer, Kebony, StructureWood, Natuurplus en Rothoblaas en op Renovatie & Transformatie bijvoorbeeld Inventum, Sempergreen, SDS, IsoBouw en Kingspan. Een rijk aanbod van zo’n 150 exposanten en partners.

Bezoekers en doelgroep

HOUTBOUW trok vorig jaar 1300 bezoekers en MONUMENT en Renovatie & Transformatie samen 7.000. Relatief veel bouwers, aannemers, adviseurs, ontwikkelaars, beheerders, eigenaren en architecten lieten zich zien, maar ook investeerders, beleidsmakers en beslissers bij schilders- en onderhoudsbedrijven en woningcorporaties.

Podium MONUMENT

Op het hoofdpodium van MONUMENT staat men stil bij onder meer de erfgoedsector van morgen: hoe jong talent trekken? Ook de vraag transformeren of slopen ligt voor: financiering is cruciaal en klimaatadaptatie en verduurzaming worden de norm. Verder aan de orde onder meer: het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten en de Omgevingswet.

Podium HOUTBOUW

Op HOUTBOUW staat het belang van hout en biobased - en hybride materialen centraal en thema’s als duurzaamheid en circulariteit. Bouwbesluiten, aanbestedingseisen en wetgeving zijn , maar natuurlijk ook de doelstellingen voor 2030, innovaties (!) en hun voordelen voor gezondheid en welzijn, de noodzaak van omdenken en vernieuwen en de toepassing van houtbouw.

Podium Renovatie & Transformatie

Op het hoofdpodium van Renovatie & Transformatie speelt onder meer de vraag hoe als Vereniging van Eigenaren te handelen in renovatietrajecten. Ook krijgen startups op het vlak van bijvoorbeeld circulair renoveren en artificial intelligence een podium, net als thema’s als prefabricage, het gebruik van biobased bouwmaterialen en het belang van energiebesparing.

Praktijktheaters

Ook in de praktijktheaters is er van alles te beleven, met in die van MONUMENT sessies van bijvoorbeeld Royal HaskoningDHV, Stichting ERM, OnderhoudNL en BOEi, in dat van HOUTBOUW inbreng van onder meer BUVA en CLT Factory en in dat van Renovatie & Transformatie presentaties van onder meer Zehnder, Nebest, Uretek en Merford.

Gratis toegang

De vakbeurzen zijn alleen toegankelijk voor professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed. Zij regelen gratis hun ticket via de website en met een ticket voor één, bezoeken zij gratis ook de andere vakbeurzen. Bezoekers melden zich via de voorregistratie tevens aan voor bijwoning aan de kennissessies.

Ga terug