Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Innodeen houdt van de breedte van de beursvloer

Exposant in de spotlight

Innodeen is innovator van kunststof producten en bekend geworden met de DTS dorpel die vandaag de dag tot 90% uit gerecycled kunststof bestaat. Het bedrijf levert onder meer een circulair en weerbestendig biobased composiet voor de gevel dat niet degradeert, volledig circulair is en permanent CO2 opslaat. Een veelgebruikt product in houtbouw.

“Partners kennen ons als een innovatief bedrijf dat altijd bereid is mee te denken. Problemen zijn er om opgelost te worden,” vertelt Commercieel Technisch Adviseur Eelco Heijenk. “Een van de grote problemen van deze tijd is de vervuiling van ons milieu. Om die reden zijn wij elke dag opnieuw bezig met de ontwikkeling en verduurzaming van ons aanbod. Een voorbeeld is onze zoektocht naar de mogelijkheden voor een biocomposiet dat we na de gebruiksduur van een pand opnieuw konden toepassen. Het proces resulteerde in Compodeen dat voor 70% uit sloophout en 30% uit gerecycled polypropyleen bestaat.”

Innodeen staat van 14-16 mei op HOUTBOUW en presenteert daar onder meer:

DTS REFLEX
Houten kozijnen worden tijdens renovaties vaak onterecht vervangen. Niet zelden is meer dan 80% van het kozijn nog in prima staat. DTS REFLEX biedt de meest kostenefficiënte oplossing om het bestaande (verrotte) kozijn te beschermen, verduurzamen en indien gewenst geschikt te maken voor triple glas of draaikiep ramen.

DTS INDOOR
Deze dorpels zijn geschikt voor alle denkbare binnen situaties: als waterslag bij natte cellen of bij transformatie van-kantoor-naar-woning waarbij speciale eisen zoals geluidsdichting en brandwerendheid gelden. Hollodeen, het materiaal waarvan de DTS dorpels worden vervaardigd, is volledig recyclebaar en bestaat al tot 90% uit gerecycled materiaal. Alle DTS dorpels zijn cradle-to-cradle gecertificeerd.

DBP SIDING
DBP Siding is gemaakt van het weerbestendige biocomposiet Compodeen en bestaat uit 70% resthout en 30% rPP uit PMD restafval. Siding is meermalig circulair toepasbaar zonder kwaliteitsverlies en zorgt hiermee voor permanente opslag van CO2. Het product is verkrijgbaar in diverse natuurtinten en RAL-kleuren.

DBP STELKOZIJNEN
DBP Stelkozijnen zijn gemaakt van Durodeen, een weerbestendig materiaal met een gesloten celstuctuur. Door deze kenmerken krijgt vocht geen kans om het materiaal aan te tasten en ontstaat een zeer hoge isolatiewaarde. Het materiaal is gerecycled en kan na toepassing opnieuw dienen als basismateriaal. DBP stelkozijnen worden projectspeciek op maat gemaakt en zijn eenvoudig te bewerken en verwerken. Om bouwafval te reduceren worden de stelprofielen op de gewenste lengte geleverd.


Commercieel Technisch Adviseur Eelco Heijenk

“We maken geen producten die eenmalig toegepast worden om vervolgens te worden afgevoerd naar de verbrandingsoven. Dat is niet meer van deze tijd en dat is ook niet wat onze opdrachtgevers willen.”

Waarom vakbeurs HOUTBOUW?

“De breedte van de beursvloer is voor ons doorslaggevend geweest. Onze doelgroep bezoekt namelijk niet alleen HOUTBOUW, maar ook de vakbeurzen Renovatie & Transformatie en MONUMENT. Wij laten graag zien hoe we op een duurzame wijze kunnen bijdragen aan de vraagstukken die in deze markten spelen.”

Maak kennis met Innodeen op HOUTBOUW: stand 1.E090.

Ga terug