Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

29 NOM-woningen nagenoeg volledig van hout


deltaWonen bouwt in Zwolle samen met bouwbedrijf Plegt-Vos De Tippe 29 NOM-woningen. Deze huizen krijgen energie-opwekkende en -besparende voorzieningen, zoals vloer,- spouw- en dakisolatie en zonnepanelen en worden luchtdicht opgeleverd, zodat er zo min mogelijk energie verloren gaat. De woningen worden grotendeels gemaakt door middel van CLT en houtbouw: de vloeren (met uitzondering van de begane grond) en wanden zijn van hout gemaakt.

Daarnaast zijn de woningen gasloos. Voor het verwarmen en het warme water wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp met boiler. Op de begane grond en eerste verdieping ligt vloerverwarming.

CLT en houtbouw: goed voor het milieu

De keuze voor CLT en houtbouw heeft te maken met de ambitie van deltaWonen om meer circulair en minder milieubelastend te bouwen. CLT maak het mogelijk op een duurzame manier te bouwen: de houten onderdelen worden al in de fabriek gemaakt en hoeven daarna alleen maar op de bouwplaats in elkaar gezet te worden.

Hout in z'n puurste vorm

De buitengevels worden afgewerkt met hout (rabatdelen) of met minerale steenstrips. De kap op de woning is ook geïsoleerd en van hout. deltaWonen gebruikt niet alleen hout voor de buitenzijde, ook alle binnenwanden en vloeren zijn van massief hout. Het enige onderdeel in de woning dat niet van hout is, is de begane grondvloer , dit is een geïsoleerde betonnen plaat. Als afwerklaag komt er wel een cementdekvloer op de begane grond en verdiepingen.

Ga terug