Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Duurzaam Fins hout schittert in Tokyo


Tijdens de Olympische Zomerspelen en Paralympische Spelen in 2021 vormt het Metsä-paviljoen in Tokyo de thuisbasis van de Finse nationale teams. Het paviljoen is een toonbeeld van elegant design en snelle prefab bouw met elementen geproduceerd van hout uit duurzaam beheerde Finse bossen.

De officiële opening van het paviljoen op het terrein van de Finse ambassade in Tokio vond 6 oktober plaats. Het paviljoen blijft tot eind 2021 geopend voor diverse evenementen georganiseerd door Finse bedrijven en organisaties. De bouw is een voorbeeld van het snel en efficiënt realiseren van een stijlvol gebouw met behulp van standaard houten elementen. De toepassing van voornamelijk Metsä Wood Kerto LVL maakte de bouw snel en licht en groen. In het paviljoen komt alles samen: hout en natuur op de wanden, een audiosysteem van wereldklasse en design meubels: allemaal afkomstig uit Finland.

De elementen zijn gemaakt door het Finse bedrijf Timberpoint. De productie van alle houten kolommen, balken en elementen nam slechts zeven weken in beslag in de fabriek. De verbindingen zijn zo ontworpen dat het gebouw kan worden gedemonteerd en op een andere locatie opnieuw kan worden opgebouwd. De opbouw van het paviljoen op de bouwlocatie ging snel. Dankzij de lichtgewicht houten elementen stond het paviljoen er in slechts tien dagen, waarbij Puurakentajat verantwoordelijk was voor de bouw.

Het gebruikte hout is afkomstig uit duurzaam beheerde Finse bossen waar meer wordt aangeplant dan gekapt. Ieder onderdeel van de boom wordt optimaal gebruikt, waardoor er bijna niets verloren gaat. Restproducten zoals zaagsel en schors worden bijvoorbeeld gebruikt als bio-energie bij de productie van de liggers.

Ga terug