Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Houten-hybride kantoorgebouw biedt gezonde, duurzame werkomgeving

Beeld: ©Team V Architectuur / Proloog

De contouren van het houten-hybride kantoorgebouw voor DPG Media in Ouder-Amstel worden zichtbaar. Drie maanden geleden is met de bouw gestart van Mediavaert, dat één van de grootste houten-hybride kantoren ter wereld wordt.

Team V Architectuur heeft het Nederlandse hoofkantoor voor DPG Media op het Amstel Business Park in Amsterdam ontworpen, met DELVA Landscape Architecture/ Urbanism als ontwerper van het landschap en de buitenruimte. Tot het ontwerpteam behoren ook Arup, DGMRSkaaL, SmitsRinsma en Thonik. Het houten-hybride kantoorgebouw (46.000m²) biedt een gezonde, duurzame werkomgeving voor onder andere de redacties van Het Parool, De Volkskrant, Trouw, NU.nl en Qmusic.

Het gebouw creëert een gezonde werkomgeving, met veel daglicht, meerdere groenvoorzieningen op, in en rond het gebouw en voldoende ruimte voor creatieve interactie én geconcentreerd werken. Een groot deel van de constructie, waaronder de kolommen en plafonds, wordt uitgevoerd in hout. Het gebouw heeft dankzij deze innovatieve constructie en het buitengewoon groene ontwerp met moderne werkplekken en de vele daktuinen een overduidelijke positieve ecologische impact.

Bas van Dam, oprichter en CEO Being: “Houtbouw is een extreem duurzame keuze, niet alleen omdat je voor minder CO2-uitstoot zorgt, maar ook omdat het hernieuwbare materiaal bijdraagt aan de circulaire ambitie van het gebouw. Het nieuwe kantoor van DPG Media wordt het grootste houthybride kantoorgebouw van Europa. Met dit gebouw laten we als ontwikkelaar zien dat houtbouw ook in grote kantoren goed mogelijk én wenselijk is. De voordelen voor de omgeving en de gebruikers zijn overduidelijk. DPG Media is een partij die als geen ander snapt dat de huidige tijd andere eisen stelt aan kantoorgebouwen. We hopen met dit fantastische project anderen te motiveren om de lat steeds hoger te leggen en omgevingen in te zetten om positieve impact te creëren.”

Het gebouwontwerp bestaat uit drie geschakelde bouwdelen op een doorlopende plint van groene terrassen. De keramische gevelpanelen zijn lokaal geproduceerd van natuurlijke materialen. De azuurblauwe tegels met verschillende reliëfpatronen geven het gebouw op een bescheiden manier karakter en glans. De vloeiende vormen, het kleurige keramiek en de groene terrassen vormen een belangrijke stap in de transformatie van het nu nog ruwe en stenige industriële bedrijventerrein.

Rondom wordt het gebouw voorzien van een groene sluier met beplanting en bomen die het maaiveld met de dakterrassen en het gebouw verbindt. Op de tweede verdieping zijn twee dakterrassen ontworpen die de gebruikers de ruimte geeft om buiten, in het groen, te verblijven. Omringd door het groen in de balustrade vormen ronde keramieken elementen met beplanting en bomen een intieme verblijfsplek op het grote dakterras aan de waterzijde. Het dakterras biedt ruimte voor meer dan 230 personen en is daarmee niet alleen een fijne plek voor een lunch of telefoongesprek maar ook voor een groot feest.

Het nieuwe kantoor van DPG Media wordt ontwikkeld door Being. Naar verwachting neemt DPG Media het nieuwe kantoor in 2023 in gebruik.

Laat u op vakbeurs HOUTBOUW inspireren door innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw.

 

Ga terug