Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Iconisch huis met 100 duurzame bouwmaterialen


Op de Dutch Design Week, die eind oktober werd gehouden, werd een huis gepresenteerd dat volledig in biobased materialen en circulaire bouwmethoden is opgetrokken.

‘Maak kennis met je circulaire leefomgeving van de toekomst’. Zo luidde de boodschap van Biobased Creations en ruim 100 pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen. The Exploded View Beyond Building, een huis dat volledig bestaat uit biobased materialen, circulaire bouwmethoden en verhalen over de veranderende waardeketen waar het onderdeel van is, prikkelde de zintuigen van de bezoekers van de Dutch Design Week die recent in Eindhoven plaatsvond.

Er zitten meer dan 100 natuurlijke bouwmaterialen in The Exploded View Beyond Building. Denk aan materialen als zeewier vezelbord, isolatieplaten van zeegras, wandpanelen van mycelium, een laminaatvloer op basis van lisdodde en aardappelzetmeel, tegels van bacteriën en steengruis en panelen van jute. “We tonen met dit iconische huis de eindeloze, potentiële materiaalstromen die voorradig zijn en niet of nauwelijks gebruikt worden in de bouwwereld,” aldus ontwerper Pascal Leboucq van Biobased Creations. “Elke kamer heeft een eigen verhaal.”

The Exploded View Beyond Building komt voort uit een samenwerking van en onderzoek door bouwers, producenten, agrariërs, wetenschappers, designers, overheden, kennisinstituten, storytellers en kunstenaars die zijn verenigd in The Embassy of Circular & Biobased Building. Samen werken ze aan nieuwe perspectieven voor duurzaam (circulair en biobased) bouwen en wonen; een circulaire leefomgeving. Ze doen onderzoek naar de mogelijkheden van nieuwe biobased materialen met een hoge design-kwaliteit en circulaire bouwmethoden zoals losmaakbaarheid en modulariteit. Ook bekijken ze hoe meer werelden, dan enkel alleen de bouwwereld, beïnvloed worden als er anders ontworpen en gebouwd gaat worden. Pascal Leboucq: “Want biobased bouwen aan je huis is het bouwen van een duurzame leefomgeving.”

Meer informatie: https://www.worlddesignembassies.com/embassies/circular-biobased-building/

Ga terug