Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Krachtig silhouet van woningen past bij dorpskern Amerongen

Foto: MIX architectuur

De zes geschakelde villa’s op het Amerongse Dorpshuisplein tonen krachtig én vriendelijk dankzij de vormgeving door MIX architectuur en het zichtbare gebruik van hout.

Zo is het lichte hout van de dakranden, overstekken en entree van Accoya, afwerking Pine. De overige houten gevelbekleding is zwart gebeitst Siberisch lariks. Het krachtige silhouet van de woningen en het gebruik van natuurlijke materialen passen goed bij het karakter van het historische dorp. Het project ligt op een unieke locatie in de dorpskern van Amerongen. Vanuit de woningen kijk je uit op een intiem pleintje en de dertiende-eeuwse Andrieskerk. Het ontwerp is geïnspireerd op de karakteristieke tabaksschuren in de regio met hun steile kap, lage goot en combinatie van zwarthouten planken met roodgenuanceerde dakpannen.

De woningen zijn inmiddels opgeleverd. Opdrachtgever is Dura Vermeer. Aannemer is Burgland Bouw. De woningen zijn op verschillende manieren toekomstbestendig gemaakt. Door de flexibele indeling - onder meer met de mogelijkheid voor een slaap- en badkamer op de begane grond - is de woning geschikt voor gezinnen én senioren. Ook de energievoorziening is gericht op de toekomst. De woningen hebben elk een grondwarmtepomp en zijn dus niet afhankelijk van gas.

Ga terug