Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

“Meer dan een gebouw van hout”


Ontwikkelende belegger Focus Real Estate investeert in het eerste hoge houten woongebouw van Rotterdam: het woongebouw SAWA in het Lloydkwartier. Alle nieuwe bewoners wonen straks in een duurzaam houten gebouw vol groen en ruimte voor ontmoetingen.

Freek Boeijen van Focus Real Estate benadrukt trots te zijn om mee te werken aan SAWA, een woongebouw met 50 middenhuur appartementen en 59 koopwoningen. “Nice Developers en ERA Contour doen hier op de Rotterdamse Lloydpier echt iets bijzonders. Met de ontwikkeling van SAWA voeren zij hun duurzaamheidsmissie met passie uit. SAWA is meer dan een gebouw van hout. Het gebouw draagt bij aan het versterken van de biodiversiteit in Rotterdam. En het wordt een plek waar mensen echt samen gaan wonen en delen. Wij zijn verheugd dat wij de visie op hoe mensen hier straks wonen samen verder kunnen ontwikkelen. De energie die het team van SAWA heeft om echt iets bijzonders neer te zetten, is aanstekelijk.” 

SAWA is in meerdere opzichten een innovatieve ontwikkeling. Het gebouw wordt van CLT (cross laminated timber) gemaakt. In plaats van beton is het de ambitie om zoveel als mogelijk hout - ook in de vloeren - te gebruiken. SAWA krijgt royale groene terrassen. Een team van biologen en ecologen heeft een groenplan ontwikkeld, de woonwensen van dieren en planten zijn daarin meegenomen. Elke laag en elke zijde heeft eigen kenmerken met allerlei plekken waar dieren en planten graag vertoeven. Groen en leefplekken voor vogels, vlinders en bijen zijn geïntegreerd in balkons, terrassen en het dek. Focus Real Estate denkt - namens de toekomstige huurders - mee met het team over het woonconcept. Zeer regelmatig organiseert het team online cocreatie bijeenkomsten, met de eerste zes pioniers die afgelopen zomer instapte in het project én met mensen die graag in SAWA willen wonen.

SAWA staat symbool voor een nieuwe generatie gebouwen. De innovatie wordt ook in de vakwereld opgemerkt. Op 12 november jl. won SAWA de ARC20 Award. SAWA werd door de vakjury unaniem verkozen tot winnaar in de categorie innovatie.

Nice Developers en TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelen SAWA. Mei architects and planners heeft opdracht gekregen om dit appartementengebouw te ontwerpen. Focus Real Estate is de belegger van de huurwoningen.

Ga terug