Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Natuurbeleving vanuit bijzondere waterwoningen in Rotterdam

Foto: Riesjard Schropp

In Rotterdam zijn de waterwoningen van het project Kade van Agata opgeleverd. MIX architectuur maakte het ontwerp voor de zes woningen in opdracht van Nederlandse Bouw Unie (NBU).

De woningen openen zich naar de waterzijde met verdiepingshoge ramen en zorgvuldig mee-ontworpen terrassen. Het maakt het water ultiem beleefbaar vanuit de woningen. De houten lamellen (Siberisch lariks) rond de terrassen verlengen de sculptuur en zorgen voor beschutting en privacy. En de variatie in kaprichtingen, de verschillende plankbreedtes in de houten gevel (Fraké, Dumowood) en de verspringing van de rooilijn zorgen voor een gevarieerd en speels beeld. Het vergrijsde hout versterkt het nautische karakter van de woning.

NBU startte in december 2019 met de bouw. Bijzonder is de ligging in het water met een directe verbinding met de Zevenhuizerplas in de Rotterdamse wijk Nesselande. Vanaf de oever, met de eigen parkeerplaats en berging, bereik je de woning via een houten loopbrug. De uit drie bouwlagen bestaande woningen hebben een luxe woonprogramma met een gebruiksoppervlakte van circa 160 m². Standaard zijn de woningen ingedeeld met een ruime keuken, woonkamer over twee lagen die door een vide wordt verbonden, 3 ruime slaapkamers en 2 badkamers. De slaapvertrekken en badkamer bevinden zich in de half verzonken kelder. De leefruimtes zijn op de twee verdiepingen boven het water en zijn onderling verbonden door een ruimtelijke vide.

Ga terug