Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Ronde houten kapconstructie voor appartementengebouw


Voor Westduin Lodge is Sint Maartenszee heeft Houtbouw ’t Zand houten kappen in een ronde vorm geprefabriceerd. Met het plaatsen van deze kapelementen heeft het appartementencomplex z’n hoogste punt bereikt.

De Jong Ursem is eind vorig jaar gestart met de bouw van Westduin Lodge, een complex met 18 vakantieappartementen aan de Westerduinweg in Sint Maartenszee, tegenover recreatiepark De Goudvis. Het complex verrijst op de plek van Hotel Sint Maartenszee. Dat pand is ruim twee jaar geleden gesloopt. Met het plaatsen van de ronde houten kapconstructie toont het gebouw direct de kenmerkende vorm. Voor Houtbouw ’t Zand is het fabricageproces in de goed geëquipeerde werkplaats vrijwel gelijk geweest aan dat van een rechte kap. Voor de dakbedekking kan worden gekozen voor de vertrouwde dakpannen, maar ook riet, zink en aluminium lenen zich uitstekend voor de ronde vorm. Bij de Westduin Lodge wordt aluminium felswerk als dakbedekking gebruikt.

De afmetingen van het 18 appartementen tellende gebouw zijn grofweg 36 meter lang, 12 meter diep en een kleine 12 meter hoog. De verdiepte parkeerkelder is vanaf buiten te bereiken via een hellingbaan. De appartementen variëren in omvang van 62 m2 tot 120 m2. Elk appartement krijgt een eigen luxe badkamer, 2 of 3 slaapkamers en wordt voorzien van een keuken. Bijzonder binnen het materiaalgebruik is de keuze voor bamboe voor de binnenkozijnen. Het appartementencomplex wordt verwarmd en gekoeld met aardwarmte en zonnepanelen.

Informatie: www.houtbouwelementen.nl

Ga terug