Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Royale maat garages voor luxe villa’s


Voor 9 luxe villa’s in Rotterdams nieuwste stadswijk Park 16Hoven heeft Van den Hondel Prefab de houten garages mogen leveren. De toegepaste chique houtsoort en de royale maatvoering maken dit houtbouwproject bijzonder.

Aan de rand van Overschie verrijst Park 16Hoven. Een unieke wijk met een grote variatie aan woningen, brede lanen en ruim en groen van opzet met veel water en stoere rietkragen. Mede bedoeld om de karakteristieken uit het oude polderlandschap terug te laten keren. De wijk heeft een aangename variatie in woningtypen en sferen, met onder andere ook ruimte voor exclusieve woonmilieus en bijzondere architectuur.

Eén van die projecten betreft de bouw van 22 luxe villa’s in het topsegment, inmiddels gerealiseerd door Nederlandse Bouw Unie, in samenwerking met Synchroon en Niersman Bouw | Ontwikkeling | Vastgoed. MIX Architectuur heeft de lay-out gemaakt, zowel op straatniveau als voor de individuele woningen. De woningen van het plan Noorderkroon vallen op door de stoere kappen en de rijke baksteenachitectuur. Door het krachtige lijnenspel krijgen de woningen een sterke samenhang. De verticale baksteenlamellen op de verdieping geven privacy terwijl de horizontale erkers met grote hoekvensters zicht geven op de laan.

Michèl van den Hondel: “Voor 9 van die woningen hebben wij de houten garages ontwikkeld. Wij bouwen in onze fabriek talrijke houten componenten voor de woningbouw, waaronder heel veel schuurtjes die je bij nieuwbouwwoningen ziet verschijnen. Kwestie van fundering en betonnen plaat en het schuurtje staat razendsnel, mede omdat de meeste voorzieningen in onze fabriek zijn meegenomen. Maar bij deze 9 garages praat je over forse afmetingen van 7 x 3,5 meter.

Dat maakte dit project sowieso uniek. Evenals de keuze voor de hardhoutsoort om een chique uitstraling te waarborgen. Maar het proces van hoogwaardige industriële prefabricage, doordacht transport in kant-en-klare componenten en snelle montage blijven hetzelfde. We zijn op al onze projecten trots, van een dakkapel tot de houten uitbreiding van sportaccommodaties, maar dit project is zeker een fraai visitekaartje.”

Op HOUTBOUW staan dit soort innovatieve projecten centraal. Laat u inspireren!

Ga terug