Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws item

Van houten kozijnen naar complete bouwelementen


Al 42 jaar produceert Timboco naast kozijnen ook vele vormen van prefab houtskeletbouw. “De vraag naar complete bouwelementen in hout groeit sterk. We hebben recent een derde productielijn ingericht.”

Rick van Houten, directeur van Timboco Kozijnen & Prefab, ziet dat de bouwsector overstapt op prefabricage en industrieel bouwen. “Die kozijnen maken wij nog altijd, maar in onze fabriek is het nu veel prefab. Denk aan binnenspouwbladen, gevelvullende elementen inclusief kozijnen, gevelbekleding en elektra, alsmede daken, vloeren, binnenwanden, stelkozijnen, dakkapellen, dakranden en erkers. De uitvoerende bouw denkt veel meer vanuit de filosofie van componenten op de bouwplaats monteren. Als Timboco kunnen wij die bouwers ontzorgen. We kunnen in 3D het tekenwerk maken, alle details engineeren en de elementen in onze uitstekend geëquipeerde fabriek produceren. Met CNC-freestechnieken die tot op één honderdste millimeter nauwkeurig werken, met een lijmrobot en een spuitrobot. Door te werken met robots heb je altijd dezelfde kwaliteit.’

Of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat, de complete houtskeletbouw gevelelementen worden in menig project toegepast. “Maar niet alleen die gevelelementen, we zien een hoge mate van prefab bouwen in met name de nieuwbouw. Juist dat hele pakket aan prefab oplossingen in hout ‘geeft de bouw vleugels’. Je verhoogt immers de bouwsnelheid en ook de kwaliteit is hoog wanneer je fabrieksmatig produceert. Bijvoorbeeld de kwaliteit van verbindingen en het spuitwerk.”

“We blijven ons richten op de productie van kozijnen, veelal voorzien van glas en nauwkeurig afgelakt. Tegelijkertijd breiden wij onze productie uit om aan die grote vraag naar prefab houten componenten te voldoen. Nederland heeft prefab oplossingen in hout helemaal ontdekt.”

Ga terug